USA advarer Syria

USA med Obama i spisses advarer nå Syria hvis det viser seg at Syria  Scud-raketter til Hizbollah-militsen. Foto: Scanpix
USA med Obama i spisses advarer nå Syria hvis det viser seg at Syria Scud-raketter til Hizbollah-militsen. Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USA gjør det klart at alle mulige reaksjonsformer vil bli vurdert hvis det viser seg at Syria har levert Scud-raketter til Hizbollah-militsen i Libanon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– USA har tidligere vist at vi er i stand til å handle. Jeg regner med at alle muligheter vil være på bordet når vi vurderer dette, sier Jeffrey Feltman, statssekretær i det amerikanske utenriksdepartementet.

Israels president Shimon Peres anklaget nylig Syria for å forsyne Hizbollah med Scud-raketter.

Myndighetene i Washington fulgte opp og protesterte mot den påståtte rakettleveransen og Syrias «provoserende oppførsel».

Syria benekter at de har forsynt Hizbollah med Scud-raketter og anklager Israel for å ville rede grunnen for nye militærangrep mot Libanon.

Libanons statsminister Saad Hariri deler denne oppfatningen og kaller Scud-påstanden israelsk skremselspropaganda.

– Anklagene minner om påstandene om at Saddam Hussein hadde masseødeleggelsesvåpen. De ble aldri funnet, de eksisterte aldri, sa Hariri i et intervju med den italienske avisen La Stampa onsdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Israel forsøker å reprodusere samme scenario for Libanon. Ryktene om Scud-raketter er bare et påskudd for å true landet mitt, sier Hariri.

– Det virkelige problemet er at Israel ikke ønsker å gi palestinerne jord eller anerkjenne en tostatsløsning, sier Hariri.

Hizbollah er representert i den libanesiske nasjonalforsamlingen og regjeringen, men den sjiamuslimske gruppen står samtidig på USAs liste over terroristorganisasjoner. (©NTB)