Meny

USA advarer Syria

USA med Obama i spisses advarer nå Syria hvis det viser seg at Syria Scud-raketter til Hizbollah-militsen. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USA gjør det klart at alle mulige reaksjonsformer vil bli vurdert hvis det viser seg at Syria har levert Scud-raketter til Hizbollah-militsen i Libanon.

– USA har tidligere vist at vi er i stand til å handle. Jeg regner med at alle muligheter vil være på bordet når vi vurderer dette, sier Jeffrey Feltman, statssekretær i det amerikanske utenriksdepartementet.

Israels president Shimon Peres anklaget nylig Syria for å forsyne Hizbollah med Scud-raketter.

Myndighetene i Washington fulgte opp og protesterte mot den påståtte rakettleveransen og Syrias «provoserende oppførsel».

Syria benekter at de har forsynt Hizbollah med Scud-raketter og anklager Israel for å ville rede grunnen for nye militærangrep mot Libanon.

Libanons statsminister Saad Hariri deler denne oppfatningen og kaller Scud-påstanden israelsk skremselspropaganda.

– Anklagene minner om påstandene om at Saddam Hussein hadde masseødeleggelsesvåpen. De ble aldri funnet, de eksisterte aldri, sa Hariri i et intervju med den italienske avisen La Stampa onsdag.

– Israel forsøker å reprodusere samme scenario for Libanon. Ryktene om Scud-raketter er bare et påskudd for å true landet mitt, sier Hariri.

– Det virkelige problemet er at Israel ikke ønsker å gi palestinerne jord eller anerkjenne en tostatsløsning, sier Hariri.

Hizbollah er representert i den libanesiske nasjonalforsamlingen og regjeringen, men den sjiamuslimske gruppen står samtidig på USAs liste over terroristorganisasjoner. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus