Meny

Politiaksjon i Mo i Rana over

Tungt bevepnet politi gjør seg i morgentimene torsdag klar til å gå til aksjon mot huset der en psykisk ustabil person har forskanset seg etter at han stakk ned og drepte en politimann utenfor Mo i Rana i Nordland onsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Væpnet politi gikk torsdag morgen inn i huset i Mo i Rana der en mann har forskanset seg etter at han onsdag drepte en politimann. Mannen skal være pågrepet og uskadeliggjort.

– Aksjonen gikk som planlagt, og mannen ble pågrepet uten at han eller noen av politifolkene som deltok i aksjonen kom til skade, opplyser politimester Håvard Fjærli i Helgeland politidistrikt til NTB.

Les også: Politioverbetjent Olav Kildal (58) ble drept

Politiet vet hvem mannen er, men Fjærli kan ikke gi ytterligere opplysninger om saken, fordi etterforskningen er overført til nabodistriktet Salten.

Beredskapstroppen fra Mosjøen bisto politiet i Mo i Rana under aksjonen, og like før politiet slo til i morgentimene, kom det også forsterkninger fra Bodø. To ambulanser sto også klare i området.

– Politifolkene var tungt bevæpnet, og hadde skjold og hjelmer. Det ankom også flere hundepatruljer, forteller Scanpix-fotograf Håkon Mosvold Larsen, som var på stedet.

Knivstukket på jobb

Den 58 år gamle politioverbetjenten Olav Kildal ble stukket ned med kniv da han sammen med en kvinnelig kollega skulle hente en psykiatrisk pasient som skulle innlegges på Helgelandssykehuset i Bodø.

Politikvinnen kom seg ut av leiligheten uskadd, mens Kildal ble erklært død da han ankom sykehusets akuttmottak like etter klokken 18 onsdag kveld. Det tok halvannen time før politiet kunne hente ham ut av leiligheten.

Utover kvelden omringet politiet huset, hvor det er fire leiligheter. En kvinne ble senere evakuert fra en av naboleilighetene. Det ble også skutt tåregassgranater inn i leiligheten hvor gjerningsmannen forskanset seg.

Politiledere til Mo i Rana

Justisminister Knut Storberget (Ap) og politidirektør Ingelin Killengreen skulle onsdag holdt en pressekonferanse for å presentere en driftsanalyse for politiet. Pressekonferansen ble avlyst, og Killengreen reiste til Mo i Rana for å støtte politimesteren.

– Mine tanker og medfølelse går først og fremst til de pårørende i denne vanskelige tiden, sier Killengreen til NRK. Også lederen i Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen, drar til Mo i Rana. (©NTB)Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus