Meny

Mange skadd i sammenstøt i Sarajevo

Politifolk trekker seg tilbake etter å ha kastet tåregassgranater mot demonstranter i Bosnias hovedstad Sarajevo onsdag. Bosniske krigsveteraner protesterte mot at regjeringen skjærer ned på den sosiale støtten, og minst 33 mennesker ble skadd i sammenstøtene som oppsto. (Foto: REUTERS / Danilo Krstanovic / SCANPIX)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mange mennesker er skadd i sammenstøt mellom politifolk og krigsveteraner i den bosniske hovedstaden Sarajevo. Veteranene protesterte mot nedskjæringer i den sosiale støtten.

Sammenstøtene torsdag blir betegnet som de voldsomste i Bosnia på mange år. Kampene varte i flere timer, og leger ved sykehus i Sarajevo fortalte at de hadde behandlet 33 skadde. Tre av disse hadde alvorlige skader.

– Vi som dro i krigen, selv om vi var barbeinte og sultne, står i dag fortsatt uten penger. Men vi har en ny byrde å bære på, for nå nekter de oss også å sende barna våre på skole, sa den uføre krigsveteranen Muji Porobic.

Ifølge bosniske medier forsøkte enkelte av veteranene å trenge seg inn i en offentlig bygning i Sarajevo. Politiet svarte med å bruke tåregass og pepperspray, og det kom til slagsmål mellom politifolk og demonstranter.

Krigen i Bosnia raste fra 1992 til 1995 og krevde rundt 100.000 menneskeliv, mens flere hundretusener ble såret. Rundt 1,8 millioner av landets 4,3 millioner innbyggere mistet sine hjem i konflikten. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus