Meny

Politioverbetjent Olav Kildal (58) ble drept

Det var politioverbetjent Olav Kildal (t.h.) som ble drept onsdag kveld. (Foto: Scanpix/Politiet)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politimannen ble knivstukket da politiet var på et rutineoppdrag for psykiatrien. Gjerningsmannen er så langt ikke pågrepet.

Politioverbetjent Olav Kildal (58) ble knivstukket i en bolig utenfor sentrum av Mo i Rana onsdag ettermiddag. Han døde like etter av skadene han pådro seg.

- Politimannen var død ved ankomst akuttmottaket ved Helgelandssykehuset Mo i Rana klokken 18.15, sier gastrokirurg Håkan Ivarsson til ABC Nyheter.

I en pressemelding ved midnatt opplyser politiet at hele politidistriktet er sterkt preget av hendelsen, og da særskilt alle de som er tilknyttet Mo i Rana politistasjon, hvor Kildal jobbet.

- Politioverbetjent Olav Kildal ved Helgeland politidistrikt ble drept i tjeneste i dag. Han etterlater seg forlovede og to barn. Våre tanker går til Olav’s nærmeste familie. Kildal var en høyt respektert og verdsatt polititjenestemann, som var nær ved å gå av med pensjon etter 34 års tjeneste i politiet, opplyser Helgeland politidistrikt.

Væpnet politiaksjon

Gjerningspersonen er så langt ikke pågrepet. Det pågår en væpnet politiaksjon for øyeblikket.

Ifølge Rana Blad har politiet onsdag kveld skutt 13 CS-granater mot huset og politiet avventer reaksjon fra gjerningsmannen. Politiet har tatt i bruk en pansret vogn for å nærme seg huset for å skyte granater.

Innsatsleder opplyser til avisen ved 22-tiden onsdag kveld at til tross for all CS-gassen som er skutt inn i boligen, så skal politiet ha sett en person bevege seg inne i leiligheten.

Skulle innlegges

Politimannen ble knivstukket i mageregionen i en bolig som skal være eid av Rana kommune. Boligen består av flere boenheter, og skal være tilknyttet psykiatrien.

Gjerningsmannen er en person som skulle hentes for innleggelse ved psykiatrisk sykehus.

Operasjonsleder Geir Riise i Helgeland politidistrikt sier til VG at en tjenestekvinne var vitne til at kollegaen ble knivstukket i boligen. Hun skal selv ha kommet seg uskadet ut av huset.

Kan bli aktuelt å løsne skudd

Politiets beredskapsstyrke i Mosjøen ankom stedet klokken 18. Like etter klokken 18.00 ble politimannen hentet ut av leiligheten og fraktet til sykehus, melder VG.

Beredskapsstyrken til politiet skal ha vært på plass med rundt 20 personer, og de skal ha advart folk i umiddelbar nærhet om at det kan bli aktuelt å løsne skudd i forbindelse med den pågående aksjonen.

Brannvesenet er nå kommet til stedet for å assistere hvis det blir skutt med skarpt og det begynner å brenne, melder Rana Blad.

Justisministeren avlyser pressekonferanse

Justisministeren velger å avlyse den planlagte pressekonferansen i respekt for politimannen som ble drept på jobb onsdag kveld, opplyser Justis- og politidepartementet.

Politidirektør Ingelin Killengreen skulle presentere driftsanalysen for politi- og lensmannsetaten for perioden 2002 til 2008 for justisministeren.

Killengreen reiser torsdag til Mo i Rana for å støtte politimesteren.

– Det er med stor sorg jeg har mottatt beskjeden om et en polititjenestemann er drept på oppdrag i kveld. Mine tanker og medfølelse går først og fremst til de pårørende i denne vanskelige tiden, sier politidirektøren til NTB.


Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus