Meny

Norske ungdommer midt i aske-drama

Norske ungdommer midt i aske-drama

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Turen til Island gikk ikke helt som planlagt for elevene ved Øytun folkehøgskole.

ISLAND (ABC Nyheter): Minibussen som er full av turkledde folkehøgskoleelever fra Alta har stanset i Hvolsvöllur, en by rett ved vulkanen Eyjafallajökull, for å laste opp med cola og andre nødvendigheter.

Elevene ved foto og friluftslinjen ved skolen har vært i Island gjennom hele vulkanutbruddet og har sett det på nært hold. En natt kom vulkanen litt for tett på.

- Vi skulle egentlig ha endret reiserute, men ga litt blaffen i det og slo opp telt rett under vulkanen, og våknet med lava i forteltet. Det var jo ganske spennende, spøker Anders Kjølen til ABC Nyheter.

Bekymrede foreldre

- Det har blitt mye telefoner frem og tilbake med foreldre, sier Madelein Kallevik til ABC Nyheter.

Da utbruddet startet merket ikke Øytun-elevene noe særlig til det, men de fikk stadig telefoner fra bekymrede foreldre som fortalte om at flytrafikken var stanset og kaoset i Europa.

- Foreldrene våre merket nok mer til det vi gjorde, sier Kjølen.

Noe man opplever en gang i livet

Læreren ved foto- og friluftsliv har vært på Island før og ventet på å få oppleve et vulkanutbrudd.

- Turen ble ikke helt som planlagt nå, men dette er jo en kjempeopplevelse. At en vulkan går av mens man er i nærheten er kanskje noe man bare opplever en gang i livet, sier læreren, den anarkjente naturfotografen, Per Arne Askeland til ABC Nyheter.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus