Meny

Tilbakegang for Frp i ny meningsmåling

Frp og Siv Jensen har en tilbakegang på hele 3,7 prosentpoeng. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til tross for at Frp går kraftig tilbake i en ny meningsmåling, mener Frp-leder Siv Jensen at partiet nå er nærmere et realistisk regjeringsalternativ med Høyre.

Meningsmålingen som InFact har gjennomført for VG viser en tilbakegang for Frp på hele 3,7 prosentpoeng sammenlignet med siste VG-måling i mars.

– Dette tar jeg med stor ro. Forrige uke gikk vi fram, men jeg registrerer at VG har et annerledes utfall, sier Siv Jensen.

Arbeiderpartiet går tilbake med 2,0 prosentpoeng, mens Høyre går fram med 1,3 prosentpoeng. Det gjør Høyre til det største borgerlige partiet med en oppslutning på 24,1 prosent mot Frps 21,5.

– Det som er nytt er at Høyre og Frp begge gjør det relativt bra. Det er et helt nytt fenomen, og det skal vi glede oss over i fellesskap, for det gjør at vi er nærmere å få til et realistisk borgerlig regjeringsalternativ, mener Jensen.

Arbeiderpartiet har nå en oppslutning på 27,6 prosent etter tilbakegangen, mens regjeringskollegaene SV og Sp begge er relativt stabile med en oppslutning på henholdsvis 7,2 (+0,6) og 6,1 (+0,9) prosent.

Meningsmålingen gir de borgerlige partiene 95 mandater mot 74 til de rødgrønne og Rødt.

Kristelig Folkeparti kan notere seg for en hyggelig framgang på 2,7 prosentpoeng og en oppslutning på 6,6 prosent, mens Venstre fortsatt vaker rundt sperregrensen med sine 3,8 prosent (-0,5).

Målingen gir Rødt en oppslutning på 1,6 prosent, samme som forrige måling i mars. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus