Sju siktet for overgrep mot barn i Hedmark

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fire barn under 14 år skal ha blitt utsatt for seksuelle overgrep i en bygd i Hedmark. Mor, stefar og fem venner siktet for overgrep.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann som tidligere har blitt dømt i en sedelighetssak, er siktet både for overgrep og etter voldtektsparagrafen. I tillegg er en kvinne som tidligere har vært samboer med mannen, siktet for medvirkning til overgrepene, melder TV 2.

Politiet har tatt ut siktelse mot fem personer i tillegg til de to, ifølge Dagbladet.no.

– Alle er siktet for overgrep, sier politiadvokat Liv Heidi Bjerkmo til NRK.

Etter det TV 2 erfarer, er disse personene mistenkt for å ha vært til stede mens overgrep har pågått, eller for å ha hatt kjennskap til dem.

Erkjenner ikke staffskyld

Både kvinnen og mannen er nå varetektsfengslet. Den siktede kvinnen erkjenner ikke straffskyld. Advokaten til den siktede mannen, Sverre Næss, ønsker ikke å kommentere hvordan hans klient stiller seg til siktelsen.

Politiet vil ikke si noe om forholdet mellom de to siktede og ofrene i saken, men ifølge TV 2 skal kvinnen være mor til to av barna.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Alvorlig sak

Politiet vil heller ikke si noe om hvor i Hedmark overgrepene skal ha skjedd.

– Slik jeg ser det, er dette en spesielt alvorlig overgrepssak, sier to av barnas bistandsadvokat, Inger Johanne Reistad Hansen, til TV 2.

Politiet fikk kjennskap til saken etter en anmeldelse fra barnevernet, ifølge NRK.

– Vi er usikre på hvor lenge overgrepene har pågått, sier politiadvokat Liv Heidi Bjerkmo i Hedmark politidistrikt. (©NTB)