Hamas henrettet to

Palestinske kvinner går forbi en plakat som krever at henrettelsene ikke blir iverksatt. Foto: Scanpix
Palestinske kvinner går forbi en plakat som krever at henrettelsene ikke blir iverksatt. Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er de første henrettelsene som offisielt blir iverksatt etter at Hamas tok kontroll over Gaza i 2007.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Hamas skal Nasser Abu Freh (33) og Mohammed Ismail (36) ha gitt informasjon til det israelske militæret og ha lagt til rette for angrep mot Hamas-krigere.

De to ble henrettet torsdag, ifølge en uttalelse fra Ahmed Atallah, som leder militærdomstolen i Gaza, melder Al Jazeera.

- Samarbeidet med okkupantene

- De har blitt funnet skyldig i å ha samarbeid over flere år med de sionistiske okkupantene og å ha forårsaket drap på flere soldater, het det i uttalelsen.

Den palestinske menneskerettighetsgruppa Al-Mizan fordømte henrettelsene. Det samme har gjør også Amnesty International, som utrykker stor bekymring for andre palestinske fanger tatt av Hamas.

- Plantet utstyr i Hamas-biler

Ismail ble dømt for å ha plantet utstyr i bilene til Hamas-krigere, som skal ha gjort det mulig for Israel å følge bilene. Nasser Abu Freh skal ha mottatt penger for å samarbeide med Israel i 1998.

Palestinsk lovgivning tillater dødstraff for samarbeid med Israel, men en ordre skal signeres av presidenten. Siden 2007 har imidlertid ikke Hamas anerkjent president Mahmoud Abbas.

Hamas tok da kontrollen over Gaza, mens Vestbredden blir styrt av Den palestinske selvstyremyndigheten.