Senket Arsenals gullhåp

AVGJØRELSEN: Gareth Bales scoring ble avgjørende i kveldens Nord-London-derby, som Tottenham vant 2-1 over Arsenal. Foto: AFP

– Vi skal kjempe, men selv om de andre taper poeng, er vi langt bak, sier Arsenal-manager Arsène Wenger etter at Tottenham vant derbyet for første gang på elleve år.

(ABC Nyheter): Tottenham–Arsenal 2–1.

Skulle Arsenal ha et håp om sitt første ligagull siden 2004, var seier i kveld et absolutt krav.

De hadde ikke tapt mot Tottenham i ligaen siden 1999 – og de hadde tapt bare én gang mot erkerivalen på de 25 møtene mellom lagene, alle turneringer inkludert, siden den gang.

Men etter et thrilleraktig derby kunne Spurs feire en brutt forbannelse og en særdeles viktig seier.

Nicklas Bendtner tente håpet for gjestene etter scoringer av Danny Rose og Gareth Bale, men fantastisk keeperspill fra Heurelho Gomes ble avgjørende.

Arsenal går mot sin femte strake sesong uten et trofé.

– Så lenge det ikke er matematisk umulig, er det ikke umulig. Jobben vår er å kjempe, og det skal vi gjøre. Men selv om de andre taper poeng, er vi langt bak, sier Arsène Wenger til Sky Sports.

Debuterte med drømmemål

For Tottenham-fansen gjorde det heller ingenting at Sol Campbell – mannen som forlot dem gratis til fordel for Arsenal i 2001 – var i gjestenes startoppstilling i tapet på White Hart Lane.

Campbell ble som vanlig overøst av mishagsytringer fra sine gamle tilhengere, men var nær ved å gi Arsenal en drømmestart.

Etter ti minutter gikk drømmestarten til Tottenham i stedet.

19 år gamle Danny Rose debuterte for vertene, og han gjorde det med et mål av ypperste klasse.

En upresset Manuel Almunia bokset unødvendig en corner ut mot 30 meter, og ballen falt til Rose, som satte den over ham med en fantastisk volley.

Skadeplagede Arsenal imponerte ikke offensivt, men var verre defensivt. Det hjalp ikke at Thomas Vermaelen måtte ut etter 20 minutter og ble erstattet av Mikaël Silvestre.

Silvestre hadde skyld i 2–0-målet, som kom ett minutt inn i annen omgang etter elendig forsvarsspill fra Arsenal. Sagna opphevet offsidefellen, mens en feilplassert Silvestre slapp en stikker forbi seg til Bale, som enkelt satte ballen i mål.

Van Persie fyrte opp Arsenal

Arsenal manet frem en sluttspurt – katalysert av Robin van Persie. Nederlenderen gjorde comeback som innbytter etter fem måneders skadefravær, og markerte seg med bravur.

Problemet: Heurelho Gomes var enda råere.

Tottenham-keeperen leverte tre utenomjordiske redninger på fem sluttminutter, de to første etter glimrende avslutninger fra van Persie, den siste da han slo en Campbell-heading i tverrliggeren og ut.

Han måtte kapitulere like etter, da van Persie fant Walcott og Walcott fant Bendtner, som fant nettmaskene.

Men Arsenal rakk ikke mer.

Mens The Gunners’ realistiske gullsjanser er en saga blott, henger Tottenham godt med i kampen om fjerdeplassen som gir Champions League-spill. Det skiller ett poeng opp til Manchester City når fem kamper gjenstår.