Lillestrøm tett i 450 minutter

Lillestrøms Tarik Elyounussi (t.v.) blir felt av Henry Joseph Shindika (t.h.) under eliteseriekampen i fotball mellom Kongsvinger og Lillestrøm på Gjemselund stadion i Kongsvinger onsdag kveld. Foto: Marius Torgersrud / Scanpix

Lillestrøm er potte tett, men scorer heller ikke mål. Mot Kongsvinger kom lagets tredje strake 0-0.

Kongsvinger – Lillestrøm 0-0

4017 tilskuere

Dommer: Tom Henning Øvrebø, Nordstrand.

Gult kort: Kim Holmen, Kai Risholt, Kongsvinger, Erling Knudtzon, Emmanuell Nosa Igiebor, Lillestrøm.

Lagene:

Kongsvinger (4-4-2): Thomas Myhre – Bobbie Friberg da Cruz, Vidar Riseth, Henry Joseph Shindika, Edier Frejd (Lars Christian Krogh Gerson fra 82.) – Adem Güven (Kim Holmen fra 77.), Roger Risholt, Ørjan Berg Hansen, Olav Tuelo Johannesen – Kai Risholt, Carl-Erik Torp.

Lillestrøm (4-4-2): Stefán Logi Magnússon – Karim Essediri, Steinar Pedersen, Frode Kippe, Lars Kristian Eriksen – Erling Knudtzon (Khaled Mouelhi fra 67.), Espen Søgård, Emmanuell Nosa Igiebor, Tarik Elyounoussi – Anthony Ujah (Edwin Eziyodawe fra 62.), Arild Sundgot (Björn Bergmann Sigurdarson fra 81.). (©NTB)

Etter kalddusjen i seriepremieren mot Aalesund (0-3) har ikke laget sluppet inn mål, men i de siste tre kampene er det heller ikke blitt noe å juble for i LSK-leiren. Tre målløse kamper er fasit for Henning Bergs gutter.

Kampen på Gjemselund kunne blitt et minneverdig jubileum for Arild Sundgot, som rundet 300 kamper i det gode selskap. Veteranen hadde nærmest åpent mål etter at Tarik Elyounoussi hadde tråklet seg fri og lagt tilbake på sju-åtte meters hold midt i første omgang. Men ballen ville ikke i mål da heller.

– Nei, det vil seg ikke for tiden. Jeg skulle gjerne ha scoret i dag, men jeg og resten av laget mangler de to siste prosentene foran mål, sa Sundgot til NTB.

300-kampersmannen var den siste som nettet for Lillestrøm, etter 57 minutter av kampen mot Hønefoss som til slutt endte med seksmålsseier.

Så er det blitt tre ganger 0-0.

– Jeg tror ikke jeg noen gang har vært med på å spille tre målløse kamper på rad. De siste kampene mener jeg at vi har vært best, men vi har ikke maktet å score, sa Sundgot.

Ny trener torsdag

Kongsvinger ble trenerløse da Trond Amundsen takket for seg mandag. Mot Lillestrøm var Øyvind Eide sjef. Han fikk med seg ett poeng i det som trolig blir hans eneste kamp som hovedtrener denne sesongen.

– I noen timer til, svarte Eide på spørsmålet om hvor lenge han er hovedtrener i KIL.

– Jeg er innforstått med at jeg bare er assistent, og innen kort tid er en ny trener på plass, la han til.

Etter det NTB erfarer vil den nye treneren presenteres på en pressekonferanse torsdag.

Kongsvinger framsto godt organisert i store deler av første omgang. Kai Risholt og Olav Tuelo Johannesen testet begge Stefan Logi Magnusson i løpet av de første 45 minuttene, men etter hvilen hadde gjestene kontroll uten å skape de store sjansene.

Burde avgjort

Vel, full kontroll hadde de ikke. Backen Bobbie Friberg da Cruz hadde tidligere i kampen slått noen tvilsomme tversoverpasninger og opptrådt uryddig, men fikk overraskende matchens kanskje største mulighet da han nærmest upresset møtte et innlegg fem minutter før slutt.

Men ganske typisk for da Cruz i denne kampen ble forsøket svært halvhjertet og endte langt utenfor. Det var den eneste kvalifiserte sjansen hjemmelaget kom til i annen omgang.

KIL fikk likevel med seg sitt fjerde poeng på to kamper og klatret opp på kvalifiseringsplass etter at Brann fikk stryk 3-0 i Trondheim. (©NTB)