Ivers og ny spisskomet senket Brann

KOMET: Kjell Rune Sellin kom fra benken og scoret to mål på et kvarter da Rosenborg slo Brann 3-0 i kveld.

– Jeg følte jeg hadde mye å bevise, sier tomålshelten Kjell Rune Sellin (20).

Rosenborg – Brann 3-0 (0-0):

18.727 tilskuere

Mål: 1-0 Steffen Iversen (57), 2-0 Kjell Rune Sellin (75), 3-0 Sellin (85).

Dommer: Brage Sandmoen, Kjelsås.

Gult kort: Erik Huseklepp, Birkir Már Sævarsson, Brann.

Rosenborg (4-2-3-1): Daniel Örlund – Mikael Lustig, Kris Stadsgaard, Vadim Demidov, Mikael Dorsin (Abdou Razack Traoré fra 87.) – Anthony Annan, Fredrik Winsnes – Per Ciljan Skjelbred, Steffen Iversen, Morten Moldskred (Kjell Rune Sellin fra 74.) – Rade Prica (Trond Olsen fra 18.).

Brann (4-4-1-1): Håkon Opdal – Birkir Már Sævarsson, Olafur Örn Bjarnason (Diego Guastavino fra 77.), Yaw Ihle Amankwah, Bjørnar Holmvik – Erik Mjelde, Eirik Bakke, Tijan Jaiteh (Cato Guntveit fra 59.), Petter Vaagan Moen – Rudolph Austin – Erik Huseklepp.

(NTB)

(ABC Nyheter): Rosenborg–Brann 3–0.

For første gang denne sesongen er Rosenborg på plass der de sluttet i fjor, der de forventes i år: På tabelltoppen.

Det fortjener Steffen Iversen blomster og champagne for.

Mannen som er kjent for å bruke god tid på å spille seg i form, har åpnet sesongen strålende – og lå bak kveldens seier over Brann med en scoring og en målgivende pasning.

Men det store navnet var Kjell Rune Sellin.

20-åringen ble byttet inn kvarteret før slutt etter en skade på Morten Moldskred, takket for tilliten med to mål, og sikret Rosenborgs tredje strake seier.

– Jeg følte jeg hadde mye å bevise. Jeg har ikke fått ut potensialet mitt ennå, og det var godt å få vise det i dag, sier Sellin etter kampen, ifølge NTB.

Og Brann?

Temperaturen har vært høy i Bergen etter en dårlig sesongstart, og i dag ble det kjent at daglig leder Bjørn Dahl har trukket seg.

Nå ligger laget på nedrykksplass.

Iversen tok grep

Historien om Norges største klassiker er spekket med minneverdige kamper – men denne var ikke blant de hvasseste.

Før runden hadde bare Hønefoss sluppet inn flere mål enn Branns 13. Bergenserne iverksatte mottiltak til kampen – la seg lavt og tett, viste sterk arbeidsmoral – og lyktes lenge godt mot et Rosenborg som mistet Rade Prica med skade tidlig i oppgjøret (klar til neste kamp).

Men gjestene var heldige som unngikk en startkatastrofe etter 15 sekunder. Prica ble spilt igjennom, men fikk ikke avsluttet skikkelig, fordi han ble holdt av Yaw Amankwah. En streng dommer ville dømt straffe og rødt kort. Brage Sandmoen dømte ingenting.

Rosenborg slet med Brann-muren, og skapte lite før 56 minutter var spilt, mens Erik Huseklepp traff stolpen før pause.

Men Rosenborg og annen omgang går like godt sammen som pølse og lompe. Rosenborg har tålmodigheten, Rosenborg har effektiviteten og Rosenborg har Steffen Iversen.

Trond Olsen skapte scoringen med en dribling ute til venstre, før han slo 30 grader ut til spissveteranen.

Litj-Ivers tok kaldt imot og banket inn sitt fjerde for sesongen, alle scoret hjemme på Lerkendal.

Sellins store kveld

– Dessverre gjorde vi noen dumme feil. På det første målet sendte vi opp for mange midtbanespillere etter et utspill fra Håkon Opdal. Vi tømte midtbanen. Derfra og ut var vi direkte svake, erkjente Brann-trener Steinar Nilsen etter kampen.

Da Moldskred måtte ut med skade et drøyt kvarter før slutt, overtok Kjell Rune Sellin showet, med god hjelp av Iversen.

Sistnevnte leverte ballen nærmest ferdigscoret til den nye kometen med et lavt innlegg, og Sellin scoret kontant.

Fem minutter før slutt fullbyrdet han festkvelden med sterkt angrepsarbeid og sitt andre mål for kvelden.

Sa noen bredde i stallen?

– Veldig sterkt av Sellin. Det første målet kunne like gjerne gå 10 meter over, men Sellin klarte å være fokusert fra første touch, sa RBK-trener Erik Hamrén, som garanterer at flere talenter vil få sjansen utover i sesongen.

Med seieren kunne Hamrén utvide sin innholdsrike CV: Nå har han slått samtlige lag i den norske eliteserien.

Steinar Nilsen har en trend å snu før søndagens kamp mot Vålerenga.