Mor og baby ranet av bevæpnede menn i Oslo

Artikkelen fortsetter under annonsen

To ranere er pågrepet etter at de truet med å skyte en ni måneder gammel baby dersom ikke safen i leiligheten ble låst opp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det brutale ranet skjedde i en leilighet på Lofsrudhøgda i Oslo onsdag.

Kvinnen (47) var alene hjemme med sitt barnebarn da tre væpnede menn presset seg inn i leiligheten. De tok tak i babyen og holdt en pistol mot barnets hode og truet med å drepe ungen dersom safen ikke ble låst opp.

– Det som er spesielt er at en ni måneder gammel baby var i leiligheten sammen med bestemoren da det skjedde. Det ble sett i alle fall to pistoler, som de ble truet med, sier Gro Smedsrud ved Manglerud politistasjon til NRK.

En mann i en naboleilighet varslet om ranet og fikk skremt ranerne slik at de stakk av. Politiet pågrep to menn på stedet da de var i ferd med å hoppe ut av leiligheten, men tror at så mange som fem personer kan ha vært med på ranet.

– Det ble observert to menn som satt i en bil og vi mener at vi har tatt to av dem som var inne i leiligheten, sier Smedsrud.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Onsdag ettermiddag jakter politiet på de to som satt i bilen, en rød Volkswagen Vento, samt en tredje personen som deltok i selve ranet.

Det ble oppbevart en god del verdier i safen, og det kunne virke som om gjerningsmennene visste hva de var ute etter. En del av utbyttet kastet ranerne fra seg under flukten, blant annet penger, smykker, nøkler til safen og hustelefonen.

Politiet på Manglerud etterforsker saken videre og både fornærmede og de pågrepne satt onsdag kveld i avhør. Ranerne er stanset av politiet ved flere anledninger tidligere, og er trolig tsjetsjenske asylsøkere, opplyser Oslo politidistrikt. (©NTB)