Doktor Whos syretripp

Det er bare snakk om tid før Doctor Who må gjennom syretrip-helvete igjen.
Det er bare snakk om tid før Doctor Who må gjennom syretrip-helvete igjen.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Skuespillerskifte basert på en dårlig syretrip.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi visste at han kunne reise i tid og at han egentlig er et romvesen fra planeten Gallifrey, men ikke at han har hatt noe med LSD å gjøre.

Det kan kanskje ha noe med at han først dukket opp på britiske tv-skjermer på 60-tallet.

Skiftet ansikt 11 ganger

Siden den legendariske britiske tv-serien «Doctor Who» begynte å gå på BBC for 47 år siden har doktoren hatt en formidabel evne til å forandre utseende.

Han har nå inntatt tilsammen 11 skikkelser med elleve forskjellige skuespillere. I stedet for å late som ingenting når en ny skuespiller skifter ut den gamle har manusforfatterne skrevet det inn i manuskriptet.

Et sant helvete

«Regeneration» heter på godt engelsk Doctor Whos magiske evne til å skifte persona hver gang tv-skaperne ser sitt snitt til å skifte skuespiller.

Nå avslører interne dokumenter fra BBC at ideen var basert på en dårlig trip med LSD. I følge notatet skulle «regenerasjon» skildre «helvetet og skrekkopplevelsen» det hallisunerende dopet kunne gi.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Notatet er fra 1966 og er altså en kreativ løsning som gjør at hovedrolleinnehaveren når som helst kan skiftes ut.

Detaljert

Skuespilleren William Hartnell spilte den første Doctor Who, men ble samme år som notatet kom skiftet ut med Patrick Troughton.

Se et videoklipp av regenerasjonen her.

Notatet gav også en detaljert beskrivelse av hvordan regenerasjonen skulle oppleves.

«Den metafysiske forvandlingen…er en forferdelig opplevelse – en opplevelse der han gjennopplever noen av de mest uutholdelige øyeblikkene i sitt eget liv» lyder det.

Beskrivelsene er så inngående at man lett kan begynne å spekulere på hva BBCs stab drev med når de ikke satt på kontoret, eller mens de gjorde det. Dette var tross alt London på 60-tallet.

«Det er som om han har tatt LSD og i stedet for å oppleve oppturen, får han helvetet og skrekkopplevelsen som også kan være en effekt.» skriver manusforfatterne.

I januar 2010 måtte Doctor Who gjennomgå den skrekkartede opplevelsen nok en gang. Da var det den britiske skuespilleren David Tennant som ble skiftet ut til fordel for den over ti år yngre Matt Smith.

Se deres regenerasjon her.