Storberget gleder seg over færre asylsøkere

Artikkelen fortsetter under annonsen

Justisminister Knut Storberget (Ap) er glad for at antall asylsøkere til Norge nå faller. I årets første kvartal kom det 2.448 asylsøkere, ned fra 3.837 asylsøkere i samme periode i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nedgangen utgjør 36 prosent. Ifølge Utlendingsdirektoratets tall er nedgangen enda større når det gjelder enslige mindreårige asylsøkere.

Det kom 221 enslige mindreårige asylsøkere i årets tre første måneder, ned 58 prosent fra 520 søkere som kom i fjorårets første kvartal.

Storberget er glad for utviklingen og mener den skyldes regjeringens innstrammingspolitikk.

– Regjeringen har iverksatt satsing for å returnere flere som ikke har tillatelse til opphold i Norge. Raskere saksbehandling og effektiv retur er viktige årsaker til den reduksjon vi nå ser i asylankomstene, sier justisminister Knut Storberget.

Det er viktig å være konsekvent og rettferdig, mener han.

– Personer som har fått endelig avslag på sin søknad om asyl, skal forlate Norge. At dette faktisk skjer i praksis er viktig for å beskytte asylinstituttet. Det er også mest humant, sier ministeren.

UDI-direktør Frode Forfang mener at Norge nå blir oppfattet som et relativt sett mindre attraktivt sted å søke asyl enn for få måneder siden. Han viser til at mens antall asylsøkere til Norge faller, er det en økning i Sverige og Danmark. (©NTB)