Går hver til sitt

Medlemmene i Supergrass går hver til sitt etter 17 år. Foto: Parlophone/Astralwerks (promo)
Medlemmene i Supergrass går hver til sitt etter 17 år. Foto: Parlophone/Astralwerks (promo)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Supergrass oppløses etter 17 år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

(ABC Nyheter): Den britiske trioen Supergrass gir seg 17 år etter at de stablet bandet på beina, og 15 år etter at de ga ut sitt debutalbum «I Should Coco» i 1995.

Finale i Paris

Men innen Gaz, Rob Coombes, Danny Goffey og Mick Quinn går hver til sitt skal de gjøre fire såkalte farvel-konserter, med en finale i Paris 11. juni, melder gruppen selv i en pressemelding i dag.

Oxford-kvartetten skriver at musikalske uenigheer hovedårsaken til at de har valgt å oppløse bandet, men at de fremdeles vil være gode venner.

Forskjellige retninger

- Takk til alle som har støttet oss opp gjennom årene. Vi er fremdeles glade i hverandre, men individuelle musikalske referanser har dirigert oss i forskjellige retninger. Vi ønsker hverandre det beste for fremtiden, heter det i pressemeldingen.

Supergrass ble etablert i 1993 og fikk oppmerksomhet allerede etter utgivelsen av sin første singel, «Caught By The Fuzz», året etter. Det store gjennombruddet fulgte med hitsingelen «Alright» og bandets første langspiller «I Should Coco» som nådde toppen av de britiske albumlistene etter lansering i 1995.

Ledende britpopnavn

Ved siden av Blur, Oasis og Pulp, ble også Supergrass ansett som en av de ledende aktørene innenfor den såkalte britpopen.

Gruppen har totalt gitt ut seks studioalbum, hvor det seneste, «Diamond Hoo Ha», ble sluppet i 2008.