- Spill hele vinteren er en ulempe

Gael Clichy (t.v.) og Arsenal manglet flere spillere til møtet med Barcelona og ble sendt hodestups ut av turneringen. (Foto: Scanpix)
Gael Clichy (t.v.) og Arsenal manglet flere spillere til møtet med Barcelona og ble sendt hodestups ut av turneringen. (Foto: Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Gael Clichy mener å se en sammenheng mellom manglende vinterpause og resultater i Champions League.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det er et slag for engelsk fotball at vi ikke har ett lag i semifinalen. Samtidig er vi det eneste laget uten vinterpause, sier Clichy til Arsenal.com.

Det er første gang på sju år at semifinalene i Champions League spilles uten representanter fra balløya. Chelsea røk ut i 16-delsfinalen, mens Manchester United og Arsenal begge røk ut i kvartfinalen. Arsenal fikk som kjent unngjelde for Lionel Messi og Barcelona.

- Jeg skal ikke gjemme meg bak noe, men når du har to ukers hvile rundt jul er det klart du har tid til å hente deg inn igjen og lege skader. Vi spiller derimot kamper hver tredje dag, og da får du naturlig nok skader, sier venstrebacken.

Arsenal har mistet både Robin Van Persie og Cesc Fabregas med skader denne sesongen. Mot Barcelona var savnet av disse to med flere stort.

- Hvis vi ser på Barcelona-kamper manglet vi seks-sju spillere som kunne vært i startoppstillingen. Det viser at enten du heter Chelsea, Manchester United eller Arsenal vil du i løpet av en lang sesong lide under et så tett kampprogram.

Fotball og jul henger tett sammen for engelske supportere og franske Clichy har også sett dette.

- Vi liker å spille på Boxing Day, men det kan være vanskelig, sier han.