Deila: – Veldig stolt

SIFs Marcus Pedersen kunne juble etter eliteseriekampen i fotball mellom Strømsgodset og Sandefjord fotball på Marienlyst stadion i Drammen søndag kveld. Kampen endte 4-2. Foto: Kyrre Lien / Scanpix

Tre tenåringer tegnet seg på scoringslisten, og Strømsgodset satte klubbrekord med åtte hjemmeseire på rad. Ikke rart Ronny Deila var fornøyd.

– Jeg er veldig stolt, sa Strømsgodset-treneren da han møtte pressen etter 4-2-seieren over Sandefjord. Åtte strake hjemmetriumfer har klubben aldri klart før.

– Det er vanvittig at vi har satt klubbrekord. Det vitner om hvor godt dette laget er, og det viser at vi har noe på gang, sa Deila.

Sandefjord håpet å presse vertene, men ble satt på plass av feststemte Godset-unggutter. Alle tre målscorere er tenåringer. Verken Marcus Pedersen (19), Lars Sætra (18) eller Jo Inge Berget (19) har rundet 20.

– Det er helt fantastisk. Det viser at vi har en prestasjonskultur som er veldig bra, sa Deila.

I toppen

Strømsgodset har ikke tapt poeng på kunstgresset på Marienlyst siden 12. juli i 2009, og ligger nå helt i toppen av eliteserien.

Fotballfeberen steg ytterligere et hakk i Drammen da Marcus Pedersen først stanget hjemmelaget i ledelsen i det 22. minutt fra kort hold omgitt av et passivt Sandefjord-forsvar.

Espen Nystuen utlignet ett minutt på overtid av de tre tillagte minuttene i 1. omgang, med en heading etter frispark.

Bare sekunder senere dukket nok en av Strømsgodsets mange unggutter opp, og helt umarkert nikket Sætra inn 2-1-ledelse på et presist frispark fra Øyvind Storflor. Det var 18-åringens første nettkjenning i bare sin femte kamp i Godset-trøya.

– Det var deilig å score mitt første mål. Det var et viktig mål også. Vi spilte bra, sa Sætra.

Pedersen x 2

Etter 69 minutter var gjestenes forsvar nok en gang passive innenfor egen 16-meter. Godsets Jo Inge Berget gjorde sesongens tredje mål da han økte hjemmelagets ledelse.

Bare et par minutter senere gjorde Marcus Pedersen sin annen fulltreffer for dagen da han satte ballen forbi Espen Bugge Pettersen og via stolpen til Godset-supporternes elleville jubel.

Drammenserne skapte fem store sjanser før hvilen, og bare storspill av Sandefjord-målvakten sørget for at Godset ikke ledet mer.

Strømsgodset kontrollerte de siste 45 minuttene, og Sandefjord var ikke i nærheten av true vertene.

Innbytter Malick Mane reduserte tre minutter før full tid. Laget fra hvalfangerbyen har nå tapt alle sine tre oppgjør på fremmed gress denne sesongen.

– Jeg trodde vi skulle slette hjemmestatistikken til Godset, men vi klarte det ikke. De scoret på rett tid, sa Sandefjord-trener Patrick Walker. (©NTB)s