Jubel snudd til fortvilelse

Kongsvinger-spillerne Kai Risholt (f.h.) og Kim Holmen gratulerer Adem Güven for scoringen hans i kampen mot Hønefoss søndag. (Foto: Erlend Aas / Scanpix)

Hønefoss måtte igjen gå skuffet av banen etter sitt femte strake tap i eliteserien. Kongsvinger vant bunnoppgjøret med 2-1.

Etter å ha tatt ledelsen tre minutter ut i annen omgang, kom Kongsvinger brutalt tilbake og sikret sin første seier og tre poeng. Men det så lyst ut for vertskapet, og jubelen var hørbar blant de 3338 tilskuerne da Hønefoss fikk sin historiske hjemmescoring og tok ledelsen etter 48 minutters spill ved Umaru Bangura.

Den sentrale midtbanespilleren fikk ballen i god posisjon fra lagkamerat Davy Claude Angan, og fra 17 meter satte Bangura ballen kontrollert med innsiden ned i hjørnet, utakbart for Thomas Myhre.

Det ble et durabelig oppgjør da bunnlagene i eliteserien, Hønefoss og Kongsvinger, møttes i ringeriksbyen søndag kveld. Begge lag var desperat på jakt etter seier for ikke å havne helt håpløst til i feil ende av tabellen. Spillemessig ble det ingen god fotballkamp, men vertene kom best i gang på eget kunstgress, og burde tatt ledelsen da Madiou Konate kom seg fri etter et drøyt kvarter. En feberredning fra Thomas Myhre hindret baklengs for gjestene.

Konate skadet

Konate ble skadet da han brente den store muligheten og måtte forlate banen. Det er usikkert om Hønefoss-angriperen blir klar til neste kamp mot Viking lørdag.

Kongsvinger kom også til sine sjanser, og spesielt på slutten av første omgang var hedmarkingene nær et ledermål, men Steve Clarke bakerst hos vertene vartet opp med solid keeperspill.

Etter hjemmeledelsen presset Kongsvinger for å komme ájour, og i det 66. minutt fikk gjestene lønn for strevet da Olav Tuelo Johannessen banket ballen bak HBK-keeperen.

Svakeste sesongstart

To minutter senere var kampen snudd. Samme Johannessen tok et frispark fra 18 meter som Clarke måtte gi retur på. Der sto Adem Güven og kunne bredside i åpent mål til 2-1 til gjestene. Flere mål ble det ikke, og et bokstavelig talt skadeskutt hjemmemannskap måtte gå slukkøret av banen i forvissning om at den klare bunnplassen etter fem serierunder kan bli vanskelig å avansere fra.

Det er bare å fastslå at ingen lag i norsk eliteserie har hatt en svakere sesongstart i nyere tid. Best hos Hønefoss var keeper Steve Clark. Olav Tuelo Johannessen var sentral på begge scoringene og Kongsvingers beste. (©NTB)