City festet grepet med storseier

TOMÅLSSCORER: Nedum Onuoha (t.h.) er en sjeldenhet på scoringslisten. I dag skrev han seg opp to ganger da Manchester City banket Birmingham 5-1. Foto: AP

Høvlet over Birmingham.

(ABC Nyheter): Manchester City–Birmingham 5–1.

Manchester City har et djevelsk kampprogram i sesongavslutningen, og hadde ikke råd til poengtap hjemme mot Birmingham.

Det kom heller ikke på tale.

En målorgie i minuttene før pause – tre til vertene, ett til gjestene – la grunnlaget for en komfortabel seier.

To mål av Nedum Onuoha, to av Emmanuel Adebayor og ett av Carlos Tévez sørget for at City sitter i førersetet i kampen om fjerdeplassen.

Har aldri scoret flere

City har aldri scoret flere i Premier League enn de 69 som foreløpig er notert denne sesongen.

Blåtrøyene er i eksepsjonell målform. De kom til kampen med 6–1 over Burnley og 3–0 over Wigan som sine siste bedrifter, og fulgte opp i løpet av ti minutter inn mot pause.

Carlos Tévez åpnet ballet på straffe etter at Emmanuel Adebayor ble tatt, med sitt 21. ligamål for sesongen. Nå er han fem bak toppscorer Wayne Rooney.

Nedum Onuoha satte inn 2–0 på hodet etter corner fra Adam Johnson like etterpå, før Cameron Jerome stanget gjestene tilbake i kampen.

Men rushet var ikke over: Før dommeren hadde rukket å vifte lagene i garderoben, satte Emmanuel Adebayor inn 3–1, på pasning fra Gareth Barry.

Manchester City hadde flere gode muligheter til å øke ledelsen i annen omgang, men måtte vente til kvarteret gjensto.

Da gjorde Onuoha krav på prisen som banens beste.

Tvekamp mot Tottenham?

Han forsøkte å finne Adebayor med en pasning, men bommet. Det lurte et passivt Birmingham-forsvar, som lot Onuoha plukke opp ballen selv og trille ballen i lengste hjørne.

To minutter før slutt fikk Onuoha kamp om banens beste-prisen – da Adebayor løp igjennom og scoret sitt 13. ligamål for sesongen.

Roberto Mancinis lag sikret seg fire poengs luke ned til Tottenham (en kamp til gode) på femteplass, seks poeng ned til Liverpool (en kamp mer spilt) og åtte ned til Aston Villa (en kamp til gode).

Det meste peker mot en duell mellom de to første, med City som favoritt. Men begge skal gjennom møter med Manchester United og Arsenal. I tillegg skal City opp mot Villa, mens Spurs møter Chelsea.

Og i nest siste runde møtes de i det som kan bli en ren finale om plassen som gir kvalifisering til Champions League.