KOSTBART POENGTAP: Steven Gerrard og Liverpool maktet aldri å score på Fulham. Det sørger for at fjerdeplass i årets Premier League går i retning av utopi. Foto: AFP

Snublet igjen – i kampen som måtte vinnes.

(ABC Nyheter): Liverpool–Fulham 0–0.

Når Liverpool-fansen går til sengs i kveld, er det med samme begredelige følelse som oppsummerer hele sesongen.

De våknet til nyheten om at klubben kan bli tvunget til å selge nøkkelspillere i sommer.

Så fulgte laget opp med et poengtap som kanskje drepte sjansen på fjerdeplassen i Premier League.

Etter 1–1-kampen mot Birmingham forrige helg sa manager Rafa Benítez at laget måtte vinne sine fem siste kamper for å klare det han tidligere i sesongen «garanterte».

Men uten Fernando Torres maktet de aldri å score på Fulham – og dermed henger håpet om Champions League-plass neste sesong i en syltynn tråd.

Ikke i troppen

Torres, som scoret to mål da Liverpool avanserte til semifinalen i Europaligaen etter 4–1 over Benfica torsdag, var heller ikke i troppen.

Det var derimot Alberto Aquilani. Han fikk en sjelden sjanse fra start, og var involvert i flere av Liverpools mange farligheter, deriblant et brassespark midt i første omgang.

Vertene dominerte fra start, og skapte flere store sjanser – men savnet av avslutteren Torres var åpenbart.

Fulham forsvarte seg imidlertid sedvanlig sterkt, var heldige da Jonathan Greening slapp unna sitt annet gule kort og utvisning i første omgang – og hadde en meget god Mark Schwarzer bakerst.

Døde håpet?

Som etter 63 minutter: Ryan Babel dro seg innover og hamret ballen mot korthjørnet, men den australske keeperen var lynraskt nede og avverget.

Men om Liverpool var sjanseskapende i første omgang, var de en skuffelse i annen. Sotiris Kyrgiakos stanget over på en kjempesjanse, uten at det var representativt for noen massiv sluttspurt.

Poeng(tap)et sørger for at Liverpool fortsatt ligger på sjetteplass. Manchester Citys 5–1-seier over Birmingham i dag betyr at det skiller seks poeng opp, og City har en kamp til gode.

Liverpools knøttlille sjanse til å ende på fjerde ligger i kampoppsettet – de tøffeste konkurrentene har betydelig vanskeligere motstand i avslutningen.

PS: Torsdag er det 21 år siden Hillsborough-tragedien, som kostet 96 mennesker mistet livet. Det ble markert med ett minutts stillhet på Anfield før kampen.