Fortsatt livstruende skadd

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tilstanden er fortsatt kritisk for de to besteforeldrene og barnebarna deres, som ble alvorlig skadet etter en lavobrann i Salangen lørdag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

To besteforeldre og deres barnebarn på 4, 6, 9 og 12 år ble skadet i ulykken. Bestefaren ligger på UNN på operasjons- og intensivklinikken.

- Mannen i 50-årene er nå livstruende skadet, og blir intensivbehandlet, sier kommunikasjonsrådgiver Marit Einejord ved Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN), til VG Nett søndag morgen.

Fem av de skadde er overført til Haukeland sykehus.

Tilstanden til alle de fem er søndag kritisk, og ustabil for guttene på 4 og 12 år, i tillegg til en jente på 9 år.

Tilstanden til jenta på 6 år er kritisk men stabil, og det samme gjelder for bestemoren hennes, en kvinne i midten av 50-årene, opplyser Haukeland sykehus i en pressemelding søndag formiddag.

Les også: Bestefar og barnebarn i livsfare

Det var et ektepar i 50-årene og fire barnebarn i alderen fire til tolv år som var på telttur i fjellområdet ved Bekkebotn i Salangen kommune som ble rammet av en gasseksplosjon like før klokken 7 lørdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hytteområde

Teltleiren til familien lå mellom flere hytter i det aktuelle området. Vitner sier til Nordlys at brannen oppsto på grunn av gasslekkasje i et propanapparat.

Avisa skriver at besteforeldrene er hjemmehørende i Salangen. Det er også et av barnebarna, en fireåring. De tre øvrige barnebarna, som er i alderen seks til tolv år, bor i Lenvik kommune.

Berømmes

Samtlige seks ble fraktet med Sea King redningshelikopter til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø.

Ulykken ble meldt litt over klokken 7 lørdag morgen.

Ifølge redningsleder Jakob Carlsen ved Hovedredningssentralen Nord-Norge kom redningshelikopteret fram til fjellområdet i Bekkebotn, ved Mellomvannet innenfor Sjøvegan i Salangen, like før klokken 09 lørdag morgen.

Politiet berømmer redningsarbeidet som ble utført av personer på hyttene i nærområdet da brannen startet.