Chelsea banket Villa i semifinalen

WEMBLEY-KONGEN: Didier Drogba åpnet Chelseas målkonto med et nytt Wembley-mål. Ivorianeren avgjorde både fjorårets semifinale og 2007s FA- og ligacupfinaler. Foto: EPA

Klar for FA-cupfinalen etter 3–0 over Carew & co.

(ABC Nyheter): Aston Villa–Chelsea 0–3.

Chelsea er klar for FA-cupfinalen etter å ha malt seg til 3–0 over Aston Villa i kveldens semifinale på Wembley.

Det tok én og en halv omgang før det løsnet for den regjerende mesteren – men da Didier Drogba først fikk hull på byllen, ble seieren komfortabel.

Drogba kan trygt kalle Wembley sitt favorittstadion: Han avgjorde både fjorårets semifinale og FA- og ligacupfinalen i 2007 i engelsk fotballs storstue.

Florent Malouda og Frank Lampard ordnet 3–0 i sluttminuttene.

Seieren markerte nok en stor opptur for London-klubben etter Champions League-exiten mot Inter. Forrige lørdag festet de grepet om gullkampen i ligaen. Nå kan de ta «The Double» for første gang i klubbens historie.

Villa snytt for tidlig straffe

For turneringens toppscorer, John Carew, og hans Aston Villa markerte det 2010 som et nesten-år: Laget tapte også ligacupfinalen for Manchester United på samme sted i mars.

Igjen hadde de marginene mot seg.

Fra start var begge lag som forvandlet etter ligamøtet som endte 7–1 til Chelsea for to uker siden.

Villa var best i en sjansefattig første omgang – og ble snytt for straffe etter et kvarter.

Gabriel Agbonlahor narret John Obi Mikel inne i feltet, før han klart ble tatt av samme mann, men dommer Howard Webb nektet å lytte til fornuft.

Komfortabelt til slutt

Chelsea hevet seg etter hvilen – og da Drogba scoret etter 67 minutter, var det ikke brutalt ufortjent.

Richard Dunne forsøkte å klarere en corner, men traff John Terry som sto på sekstenmeterstreken. Han forsøkte et skudd, og Drogba sto på rett plass til rett tid og styrte inn sitt 32. mål for sesongen.

Chelsea har bare sluppet inn ett mål i årets FA-cup. Etter Drogbas fulltreffer var det aldri fare for flere mot slitne Villa-spillere.

Rett før slutt satte Malouda punktum etter et lekkert innlegg fra Michael Ballack, før Lampard ordnet 3–0 etter en flott kontring.

Nå er Carlo Ancelottis lag én kamp unna sin sjette FA-cuptittel. I finalen på Wembley 15. mai venter vinneren av Tottenham–Portsmouth, som spilles i morgen.