Burnley-håpet lever etter historisk seier

NØKKELSEIER: Burnley måtte slå Hull, og gjorde det - med sin første borteseier gjennom tidene i Premier League. Foto: AP

(ABC Nyheter): Hull–Burnley 1–4.

Burnley dro til Hull med ett alternativ hvis overlevelse i Premier League skulle komme på tale: å vinne.

Kunne anledningen vært bedre for å ta sin første borteseier i toppdivisjonen gjennom tidene?

Nei, mente nedrykksfavoritten, selv da Hull tok en tidlig ledelse.

Gjestene snudde til 4–1, blant annet takket være to straffemål, og klatret opp på samme poengsum som dagens motstander.

Tidlig scoring

Kevin Kilbanes 1–0-mål etter drøyt to minutter var det raskeste som er scoret på KC Stadium i Premier League. Det var også blant de enkleste.

Jozy Altidore slo et presist innlegg fra høyre, og en ravende umarkert Kilbane stanget inn sitt første mål for klubben.

Burnley jobbet seg gradvis inn i kampen, og fikk uttelling ti minutter før pause. En presset Martin Paterson mottok ballen inne i feltet, vendte på en tiøring og satte ballen strålende lavt i mål, som om han var Alan Shearer i glansdagene.

Forbi på målforskjell

Kampen ble avgjort da Burnley fikk to straffer på seks minutter midt i annen omgang. Graham Alexander var sikker som banken begge ganger.

Og da Wade Elliott la på til 4–1 på overtid, var festen komplett – ikke minst fordi Burnley, som klatret opp på samme poengsum som Hull, fire poeng under nedrykksstreken, nå har bedre målforskjell enn dagens motstander.