- Nordmann lurte svenske tv-seere

MUSIKALSANGER: Stephen Brandt-Hansen under en oppføring av Jesus Christ Superstar i 2004. Foto: Scanpix.
MUSIKALSANGER: Stephen Brandt-Hansen under en oppføring av Jesus Christ Superstar i 2004. Foto: Scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stephen Brandt-Hansen rørte dommerne i talentprogrammet «Talang» til tårer, men stemples som en lurendreier av tidligere vinner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Norske Stephen Brandt-Hansen får tyn i Sverige etter at han meldte seg på den svenske versjonen av «Norske talenter», talentprogrammet «Talang».

Den norske musikalsangeren, som tidligere har vært med i flere musikaler både i Norge og Sverige, blir ifølge Expressen fremstilt som en 38-åring med et skjult talent.

Under fredagens program var alle dommerne i ekstase etter hans sang, og Brandt-Hansen ble framholdt som en av favorittene i hele konkurransen av svenske medier.

«Men alt er en bløff - nordmannen som rørte Bert Karlsson (en av dommerne, journ. anm) til tårer, har skapt seg et navn både i Norge og Sverige for flere år siden», skriver Expressen.

Se Brandt-Hansens prestasjon - og dommernes tilbakemeldinger - på Youtube.

Ifølge Wikipedia, hvor Brandt-Hansen har en egen side, har 38-åringen spilt rollen som Jesus i Trøndelag teaters oppsetning av Jesus Christ Superstar i 2000. Den samme rollen har han også spilt for Göteborgsoperaen. I tillegg har han spilt flere roller i den kjente musikalen Les Miserables, og vært en av fire finalister i BBC radiokonkurranse «Musical voice of the year» i 2002, ifølge Wikipedia.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg kom inn i konkurransen som et blankt ark, skal han ha sagt til Expressen.

Fjorårets vinner, magikeren Charlie Caper, reagerer.

- Det er lurendreieri. Og det er rart at man stiller opp i konkurransen om man har den bakgrunnen. Hva skal han kunne få ut av det? Jeg skjønner at det svenske folket føler seg lurt, sier Caper til avisen.

Selv sier Brandt-Hansen at han ikke har lurt noen.

- Jeg har jobbet meg fram, og min drøm er å få et bredere publikum. Jeg synes heller ikke de greiene jeg har vært med på er så store. Om folk kjenner seg lurt får de vel gjøre det, sier han til Expressen.

Bert Karlsson, dommeren som ble rørt til tårer, sier også til avisen at det ikke hadde betydd noe om han hadde visst om Brandt-Hansens bakgrunn.