Bestefar og barnebarn i livsfare

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bestefaren i 50-årene og et barnebarn er livstruende skadd etter en teltbrann i Salangen. Bestemoren og tre barnebarn er alvorlig skadd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Alle de seks ble lørdag ettermiddag forflyttet fra Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i Tromsø til brannskadeavdelingen ved Haukeland universitetssjukehus i Bergen og andre brannskadeavdelinger i Norden, opplyser informasjonsvakten ved UNN til NTB.

Det var et ektepar i 50-årene og fire barnebarn i alderen fire til tolv år som var på telttur i fjellområdet ved Bekkebotn i Salangen kommune som ble rammet av en gasseksplosjon like før klokken 7 lørdag.

Hytteområde

Teltleiren til familien lå mellom flere hytter i det aktuelle området. Vitner sier til Nordlys at brannen oppsto på grunn av gasslekkasje i et propanapparat.

Avisa skriver at besteforeldrene er hjemmehørende i Salangen. Det er også et av barnebarna, en fireåring. De tre øvrige barnebarna, som er i alderen seks til tolv år, bor i Lenvik kommune.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Berømmes

Samtlige seks ble fraktet med Sea King redningshelikopter til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø.

Ulykken ble meldt litt over klokken 7 lørdag morgen.

Ifølge redningsleder Jakob Carlsen ved Hovedredningssentralen Nord-Norge kom redningshelikopteret fram til fjellområdet i Bekkebotn, ved Mellomvannet innenfor Sjøvegan i Salangen, like før klokken 9 lørdag morgen. Politiet berømmer redningsarbeidet som ble utført av personer på hyttene i nærområdet da brannen startet.