Tiger henger med i toppen

Tiger Woods kjemper i toppen i US Masters. Foto: Hans Deryk / Reuters / Scanpix.
Tiger Woods kjemper i toppen i US Masters. Foto: Hans Deryk / Reuters / Scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tiger Woods imponerer i golfcomebacket. Verdenseneren kjemper i toppen etter at han gikk fredagens runde to slag under par i US Masters.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tiger Woods er tilbake i golfsirkuset for første gang etter at utroskapsskandalen ble kjent i november i fjor. Etter halvspilt turnering, er Woods seks slag under par totalt.

– Vi har 36 hull igjen som skal spilles. Det blir nok en spennende helg, sa Woods etter fredagens runde.

Amerikaneren ligger på delt tredjeplass sammen med fire andre spillere. Den engelske duoen Ian Poulter og Lee Westwood leder turneringen. De er begge totalt åtte slag under par.

Les også: Tiger Woods tilbake med knallstart

Ingen engelske spillere har vunnet en majorturnering siden Nick Faldo i US Masters i 1996.

– Det har vært mye snakk om at de engelske spillerne er i god form. Det er fint å se at de topper resultatlisten akkurat nå. Forhåpentlig kan vi ha en flott helg og være i en lik situasjon søndag kveld, sa Poulter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fred Couples, som ledet etter første dag, slet tungt på 2.-runden. Amerikaneren gikk tre slag over par og falt et stykke ned på resultatlisten.

Les også: - Jeg har blitt en bedre person

Fornøyd Tiger

Tiger Woods’ comeback i Augusta i delstaten Georgia har fått enorm oppmerksomhet, og med torsdagens solide åpningsrunde (-4) viste golfesset at han er tilbake for fullt.

Fredag fulgte han opp med en ny, solid runde under vanskeligere vindforhold. Woods fikk en birdie på hull 2, men gjorde så en bogey på fjerde hull. På siste halvdel av runden slo han tilbake med birdies på hull 13 og 15.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Nytt tilbakeslag for Woods

– Jeg spilte bra hele dagen og hadde mange fine slag. Jeg spilte bedre i dag enn torsdag. Forholdene var vanskelige. Det er vanskelig å velge riktig kølle når vinden blåser så sterkt, sa Woods.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg ønsket å være med i teten, og det har jeg klart. På denne banen kan man tjene inn slag og man kan tape dem. Det er noe av det vakre med det, sa Woods.

Den prestisjetunge turneringen i Augusta er hans første turnering på cirka fem måneder.

– Jeg fikk ikke spilt noen turneringer før jeg kom hit. Jeg har måttet være mye mer fokusert på trening og utnytte øktene mer, sa Woods om forberedelsene til US Masters.

Les også: - Tiger-comeback størst siden Obama

Jakter rekord

Tiger Woods har hatt en stor karriere, og verdenseneren jakter sin 15. majortittel. Da vil han bare være tre triumfer bak Jack Nicklaus’ rekord. Fire ganger tidligere (1997, 2001, 2002 og 2005) har Woods gått til topps i US Masters.

Totalt har Woods vunnet 71 turneringer på PGA-touren.

Les også: Woods-comeback i april