McDonald's: - Ikke usunt

BURGER-MENY: Slik ser LSK-menyen ut. Foto: Faksimile Lsk.no
BURGER-MENY: Slik ser LSK-menyen ut. Foto: Faksimile Lsk.no
Artikkelen fortsetter under annonsen

McDonald's forstår ikke at ernæringsfysiolog Magnhild Kolsgaard kaller burgerne deres usunne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

(ABC Nyheter): Kommunikasjonsdirektør Margaret Brusletto i McDonald's er uenig i at maten på deres restauranter er usunn.

Fredag kritiserte klinisk ernæringsfysiolog Magnhild Kolsgaard ved Ullevål universitetssykehus avtaler mellom McDonald's og flere eliteserieklubber. Kolsgaard mener maten hos McDonald's generelt ikke er sunn, og mener eliteserieklubbene er dårlige forbilder.

Les også: Refser toppklubber for burgeravtale

- Ikke usunt

- Det er ikke usunt, det er hundre prosent rent storfekjøtt og poteter. Ernæringsfysiologen får stå for sine egne ord, men det er ikke noe annerledes enn å spise en hamburger et annet sted. Dessuten kan man bytte ut pommes frittes med salat eller gulrøtter, og man trenger ikke drikke brus. Valgmulighetene er ganske store, sier hun når ABC Nyheter konfronterer henne med Kolsgaards uttalelser.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Eliteserieklubbene Strømsgodset og LSK har allerede avtaler med McDonald's lokalt, hvor man kan få egne klubb-menyer. Disse består av hamburger, pommes frittes og drikke. I tillegg har Brann et samarbeid på gang, mens Start selger billetter sammen med menyer i Kristiansand.

- Vi er en skyteskive

Brusletto er heller ikke enig i at fotballspillerne er dårlige forbilder når de promoterer en hamburgermeny hos McDonald's, og viser til at kjeden er sponsor for mange store idrettsarrangementer, samt lokal barneidrett.

- Dette kunne vært hvem som helst, problemet er at det er McDonalds, og vi er en skyteskive ganske ofte, sier hun.

Ernæringsfysiolog Kolsgaard kunne også ønske seg at klubbene hadde brukt samarbeidet til å sette sammen noen sunne menyer hos hamburgerkjeden.

Brusletto understreker at klubbene må ta menyen opp med de lokale franchisetakerne dersom de ønsker endringer i tilbudet.