Fra vampyr til grunge-ikon

Robert Pattinson skal spille Kurt Cobain i ny film. Foto: Bea Kallos (EPA/Scanpix)
Robert Pattinson skal spille Kurt Cobain i ny film. Foto: Bea Kallos (EPA/Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Robert Pattinson skal spille Kurt Cobain.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Robert Pattinson har fått drømmerollen. Han skal spille Kurt Cobain i en kommende Hollywood-film om grungeikonet, melder britiske The Sun.

Stjernen fra «Twilight»-filmene har alltid betraktet seg selv mer som musiker enn som skuespiller, og skal derfor være ganske så fornøyd med å ha blitt tildelt rollen som Kurt Cobain: Den genierklærte Nirvana-sangeren som døde så tragisk i 1994.

Courtney vil ha Scarlett

The Sun hevder videre at Pattinson har vært jevnlig i kontakt med Cobains enke, rockedama Courtney Love, som er hyret inn av Universal Pictures som en slags konsulent. Love ønsket seg nettopp Pattinson i rollen som Cobain, mens hun skal ønske seg Scarlett Johansson i rollen som henne selv, melder den britiske avisen videre.

Vil ha siste ordet

En kilde sier: – Dette kan bety mye penger for Courtney. Hun har gått med på å samarbeide om filmen på et vilkår: Hun skal få siste ordet når det gjelder hvem som skal spille, regissere, stå for manus og musikk.

Kilden hevder videre: – Robert har ringt og mailet henne i ett sett. Hun er nesten litt sliten av ham, men han er likevel hennes førstevalg hva gjelder rollen som Kurt.

Love skal videre ønske seg David Fincher som regissør av filmen som har arbeidstittelen «All Apologies». (©NTB)