Tiger Woods tilbake med knallstart

Tiger Woods gjorde sin entre i verdenstoppen på en fantastisk måte. Foto: Scanpix
Tiger Woods gjorde sin entre i verdenstoppen på en fantastisk måte. Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tiger Woods fikk en knallstart på sin 16. Masters-turnering i golf. Han imponerte virkelig i comebacket på Augustabanen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter fem måneders fravær fra golfbanen, og etter en opprivende sexskandale, gjorde Tiger Woods sin entre i verdenstoppen på en fantastisk måte. Han gikk den første runden torsdag på 68 slag, og plasserte seg blant de aller beste. Han kunne riktignok ikke matche Fred Couples som tok ledelsen med en 66-runde, men Tigers åpning er den beste han noensinne har prestert i en Masters-turnering.

Han er på jakt etter sin 15. majorseier. Dersom han klarer det, blir det samtidig hans femte triumf i Masters-turneringen på Augustabanen. Ekspertene som var til stede på torsdagens åpningsrunde, ser ikke bort fra at Tiger Woods kan klare seieren.

Han ble tatt imot av hylende og skrikende tilhengere, som om han skulle ha vært en popstjerne.

Han klarte to eagles på torsdagens åpningsrunde og sa etterpå at han hadde utnyttet den varme støtten han fikk fra publikum maksimalt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: - Jeg har blitt en bedre person

Normal

– Jeg følte meg helt normal. Det var akkurat som en hver annen start. Ingenting var i grunnen så veldig annerledes. Aldri tidligere har jeg fått slik støtte fra publikum som jeg hadde på denne runden, og det utnyttet jeg maksimalt. Det virket inn på spillet mitt, sa Tiger Woods etter å ha kommet vel gjennom den første runden han har spilt på fem måneder.

– Den støtten og applausen jeg fikk fra publikum gikk rett til hjertet på meg, og den mottakelsen jeg fikk var fantastisk hele dagen gjennom. Aldri tidligere har jubelropene til fordel for meg vært så høye og entusiastiske. Det er ingen tvil om at det hjalp meg fram på denne åpningsrunden. Jeg bare måtte spille bra, sa Woods.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Masters-turneringen på Augustabanen er den første turneringen han spiller på 144 dager. Han hadde hele oppmerksomheten rettet mot seg etter sexskandalen der han har innrømmet å ha bedratt kona Elin med en rekke mer eller mindre tilfeldige sexpartnere de siste årene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Nytt tilbakeslag for Woods

Ingen nerver

– Jeg startet denne turneringen uten å føle noe spesielt nervepress. Det var som en hvilken som helst annen turneringen, sa Tiger Woods da han ble spurt om å beskrive følelsene sine etter å være tilbake igjen.

Torsdag gikk Woods de første ni hullene på 33 slag. Aldri tidligere har han åpnet så godt i en Masters-turnering. etter alle de 18 hullene på denne åpningsrunden sto han med 68 slag, og det var et resultat som til og med overrasket ham selv en smule.

– Et par slag under par ville ha vært en veldig god runde for meg. At det skulle bli fire under overrasker litt, men jeg følte meg veldig bra, og mentalt klarte jeg å holde fokus, sa Tiger Woods. Han la til at han har jobbet virkelig hardt for å komme tilbake så sterkt som mulig etter alt som har skjedd det siste halve året.

Forrige gang Woods gikk til topps i Masters var i 2005. Nå håper han å bli den andre spilleren i historien som vinner Masters i sesongdebuten. Det er det bare Ben Hogan som har klart tidligere – i 1951 og 1953. (©NTB)