Gullborgensiktet er nær venn med Nokas-raner

Sju menn er denne uken pågrepet for innbruddet i gullsmedforretningen Gullborgen i Oslo i februar. (Foto: Morten Holm / Scanpix)
Sju menn er denne uken pågrepet for innbruddet i gullsmedforretningen Gullborgen i Oslo i februar. (Foto: Morten Holm / Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

En av de som er siktet for Gullborgen-brekket skal være en spionekspert og nær venn av Nokas-dømte Kjell Alrich Schumann.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Totalt syv personer har blitt pågrepet og siktet for innbruddet i gullsmedforretningen Gullborgen i Oslo i februar.

Gullborgen ble frastjålet verdier for opp mot 40 millioner kroner etter at tyver tok seg inn i forretningens hvelv ved å bryte seg gjennom flere dører og vegger og gå inn via et tilstøtende kjellerlokale.

En av de som er siktet er ifølge VG Nett en spionekspert med tette linker til ransmiljøet og er en nær venn av Nokas-dømte Kjell Alrich Schumann. Mannen var ifølge avisen også siktet for medvirkning til Nokas-ranet i en tidlig fase, men siktelsen ble henlagt.

Han skal tidligere være dømt for brudd på teleloven, for å ha importert, oppbevart og solgt overvåkningsutstyr uten tillatelse.

- Han nekter enhver befatning med denne saken, sier hans forsvarer, advokat Øystein Storrvik til VG Nett.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet gikk til aksjon torsdag denne uken.

- De sju ble pågrepet på forskjellige adresser i Oslo. Pågripelsene forløp helt uten dramatikk, sa politioverbetjent John Roger Lund ved Seksjon for organisert kriminalitet til ABC Nyheter lørdag kveld.

Han kunne opplyse at noen av de pågrepne er kjenninger av politiet, og at de er fra Oslo-området.

De arresterte skal være av både norsk og utenlandsk opprinnelse. Seks av de sju mennene ble varetektsfengslet i Oslo tingrett lørdag. Løslatelsen av sistemann ble anket med oppsettende virkning, noe som innebærer at han blir sittende i varetekt i påvente av ny behandling, skriver VG Nett.

- Politiet fant tilstrekkelig grunnlag for å pågripe disse personene torsdag 25. mars, på bakgrunn av en langvarig og omfattende etterforskning. De er per i dag siktet for medvirkning til grovt tyveri, sier Lund i en pressemelding.

Fengslingsmøtet skjedde bak lukkede dører og kjennelsene er unntatt offentligheten. Alle de pågrepne er eldre enn 20 år og er kjenninger av politiet. Hovstad utelukker ikke at det kan komme flere arrestasjoner.