Norske festivaler 2010

Ingen over - ingen ved siden. Øya banker de fleste andre festivalene for andre året på rad i ABC Nyheters festivalguide. Foto: Kyrre Lien (Scanpix)
Ingen over - ingen ved siden. Øya banker de fleste andre festivalene for andre året på rad i ABC Nyheters festivalguide. Foto: Kyrre Lien (Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

I kveld sparkes årets store festivalsesong i gang på Voss. Sjekk vår omfattende guide til årets norske musikkfestivaler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

OSLO (ABC Nyheter) - NB! Artikkelen oppdateres kontinuerlig. I kveld sparkes festivalsesongen for alvor i gang med Vossajazz på Voss. Herfra og utover holder festivalene musikk-Norge i gang helt frem til månedskiftet august/september, og i den anledning loser ABC Nyheter deg gjennom årets festivaler, med fokus på hva de forskjellige aktørene har å tilby fra årets festivalplakater.

I år, som i fjor, er det Øyafestivalen i Oslo som trekker det lengste strået, da de skiller seg soleklart ut både med en særdeles spennende booking, et program og en miljøprofil som de fleste andre ikke kan måle seg med.

Både Hovefestivalen på Tromøy utenfor Arendal og Slottsfjell festival i Tønsberg byr også på et spennende program med mange høydepunkter, og det samme kan sies om Bergenfest i Vestlandshovedstaden i månedsskiftet april/mai og Pstereo i Trondheim i august.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Men dette er kun tre av årets festivaler som kan plasseres i kategorien rock. De øvrige festivalene på dette feltet byr alle på mange gjengangere. Får du ikke sett band som DumDum Boys, BigBang, John Olav Nilsen & Gjengen eller svenske [ingenting] i løpet av sommeren, er sjansen stor for at du har brukt den varme årstiden på andre ting enn å farte rundt på musikkfestivaler.

Ellers bør det nevnes at det også finnes mange interessante festivaler som fokuserer på andre musikkgrener, hvor både jazz-, blues- og metalfolket kan velge og vrake blant mange gode tilbud.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Her er ABC Nyheters festivalguide over norske festivaler 2010. Følg også med på vår tilsvarende guide for internasjonale festivaler, som vi publiserer etter påske. Og få med deg oppdateringene da vi fyller opp programmene, men forbehold om justeringer på terningkastene, etter hvert som de uferdige programmene gradvis fylles opp.

Artikkelen fortsetter under annonsen


Les også: Internasjonale festivaler 2010

VossaJazz

Voss, 26.–28. mars

Den tradisjonelle jazzfestivalen på Vossevangen går som vanlig av stabelen i palmehelgen, uka før påsken setter inn. Vossajazz arrangeres i 2010 for imponerende 37. året på rad, og i år er det veteranene Karin Krog og John Surman som har fått i oppdrag om å levere bestillingsverket, noe det bortskjemte jazzpublikummet nok har store forventninger til.

Vossajazz ønsker å fremstå som en inkluderende festival, og gjennom arrangementene som flagges under Badnajazz (for barn), UNGjaJAZZja (for ungdom), Eldrejazz (for eldre) og Ekstremjazz (for de som ønsker å ta det enda et hakk lenger), forsøker festivalen å nå frem til flere grupper enn det tradisjonelle jazzpublikummet.

Årets program er, som seg hør og bør, naturligvis preget av sterke jazznavn fra inn- som utland, og foruten Krog og Surman, dukker også sterke aktører som Sidsel Endresen og Håkon Kornstad, Tore Brunborgs Scent Of Soi og Charlie Haden Quartet West opp. Det samme gjør den spennende koalisjonen mellom Motorpsycho og Supersilent, verdensmusikeren Mari Boine, Noora Noor, Ingrid Olava og Side Brok.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Noteres bør også Frode Grytten Beatband, Sigrid Moldestad og Duke Ellingtons Sacred Concert fremført av Hardanger Big Band.

Alt i alt et spennende program som bør sette alle og enhver i Vossetraktende i den riktige vårstemningen før påskesola setter inn.

Disse spiller på Vossajazz 2010:

Karin Krog har vært med å skrive bestillingsverket til årets Vossajazz. Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)Karin Krog har vært med å skrive bestillingsverket til årets Vossajazz. Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)

Afenginn
Mari Boine
Tore Brunborgs Scent Of Soil
Vincent Courtois Quartet
Sidsel Endresen og Håkon Kornstad
Espen Eriksen Trio med Eva Bjerga Haugen
Frode Grytten Beatband
Charlie Haden Quartet West
Hardanger Big Band (Duke Ellingtons Sacred Concert)
Knut Hoem
Miko Innanen & Innkvistito
Jazzmob
Klumpaniet
Kåre Kolve Kvartett
Karin Krog og John Surman
Herborg Kråkevik og Anne Grete Preus
Lektor Bjerkes Orkester
Josefine Lindstrand
Mike Mainieri & Northern Lights
Sigrid Moldestad
Motorpsycho & Supersilent
Needlepoint
Noora Noor
Off Topic og Motsol
Ingrid Olava
Mari Persen
Mathilde Renault og Jonas Knutsson
Naoko Sakata Trio
Andy Sheppard
Side Brok
Stein & Mari
Bobo Stenson
Håvard Stubø Quartet
Vozzakvarts

Artikkelen fortsetter under annonsen

SeterRock

Knettsetra (Trysil), 29. mars - 3. april

Ikke vurdert.

Disse spiller på SeterRock 2010:
Miami Heat
Loveshack
Bjørnar Løberg
Popmart
Rydell & Quick
Robin Og Bugge
Erik og Kriss
Blodsbrødre
Wig Wam

Inferno

Oslo, 31. mars - 3. april

Påsken blir aldri den samme uten Infernofestivalen. I hvert fall blir ikke bypåsken i hovedstaden det.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Infernofestivalen er, i år som i fjor, kongen innen metalfestivaler. I år feirer Inferno i tillegg et aldri så lite jubileum med sin tiende utgave, og kan lokke medet høyst internasjonalt program som trekker til seg metalfans fra hele verden.

Foruten mange sterke nasjonale navn som Kvelertak, Madder Mortem, Mayhem, Ram-Zet, Shining, Taake, The Kovenant og Årabrot, maler Inferno resten av påsken beksvart med internasjonale aktører som australske Deströyer 666, finske Finntroll og tyske Obscura. For øvrig spiller band fra så forskjellige verdenshjørner som India, Østerrike, Ungarn, Frankrike og Island.

Delegater fra inn- og utland kommer i tillegg til Oslo for å sjekke ut dominerende navn på metalscenen, samtidig som det arrangeres konferanser på dagtid, med en Expo-del hvor diverse utstillere får anledning til å profilere seg.

Inferno tiltrekker seg internasjonale bransjefolk fra alle kanter av verden, så du som har en bypåske foran deg i hovedstaden: Se opp for de svartkledde!

Artikkelen fortsetter under annonsen

Disse spiller på Inferno 2010:

Mayhem er ett av mange metalband som dukker opp på Inferno. Foto: Erlend Aas (Scanpix)Mayhem er ett av mange metalband som dukker opp på Inferno. Foto: Erlend Aas (Scanpix)

Belphegor (AUT)
Benediction (UK)
Blodspor
Como Muertos (FR)
Death Angel (US)
Demonic Resurrection (IND)
Deströyer 666 (AUS)
Exumer (DE)
Eyehategod (US)
Faustcoven
Final Fantasy (CAN)
Finntroll (FIN)
Fortid (ISL)
Gravdal
Ihsahn
Irr
Jarboe (US)
Kvelertak
Madder Mortem
Marduk (SE)
Mayhem
Mistur
Mongo Ninja
Monolithic
Nachtmystium (US)
Necrophagist (DE)
Nifrost
Obscura (DE)
Ragnarok
Ram-Zet
Sarkom
Scribe (IND)
Serenity Trace
Shining
Spearhead (UK)
Svarttjern
Open Casket Terror
Taake
The Kovenant
Throne Of Katarsis
The Psyke Project (DK)
Torture Division (SE)
Tribulation (SE)
Void Ov Voices (HUN)
Vomitory (SE)
Årabrot

Artikkelen fortsetter under annonsen

Novafest

Chateau Neuf, Oslo, 16.-17. april

Novafest er studentenes store vårløsining og går av stabelen på studenthuset Chateau Neuf på Majorstuen i Oslo medio april. Årets program tar neppe pusten fra noen, men inneholder likevel både sterke og spennende undergrunnsnavn innen indie/alternativt og elektronika.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Til tross for storbesøk fra Canada (No Kids), USA (Mount Eerie) og Storbritannia (A Grave With no name), så er det nok våre egne Casiokids som bærer det største navnet så langt på programmet.

Det bergenbaserte bandet gjorde seg sterk bemerket så sent som under by:Larm i forrige måned, og gruppens nyeste album, Topp Stemning På Lokal Bar, ble også positiv mottatt hos anmelderne landet rundt.

Konkludert er dette et lite, men likevel interessant alternativ for alle som er nysgjerrige på hva som rører seg på det elektroniske undergrunnskartet akkurat nå.

Disse spiller på Novafest 2010:
Casiokids
A Grave With No Name (UK)
Mount Eerie (US)
No Kids (CAN)
Shari Vari
Poplogg

Karmøygeddon Metal Festival

Haugesund, 23.-24. april

Karmøygeddon er metallfesten som ble flyttet fra Karmøy (derav navnet) til Haugesund sentrum etter at festivalen begynte å vokse seg ut av sine egne sko etter de to første utgavene av festivalen i 2004 og 2005.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vårutgaven* av Karmøygeddon arrangeres i år i helgen 23.-24. april, og teller størrelser som svenske Arch Enemy, The Haunted og Wolf, tyske Rage, finske Ensiferum og færøyske Tyr, i tillegg til et knippe mer lokale navn som Tristania, Glittertind og Mistur på plakaten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den lokale metalfansen har med andre ord ett og annet å glede seg til, men få, om noen, av navnene på årets program synes sterke nok til å tiltrekke seg de store massene fra andre deler av landet.

* Det arrangeres også en høstutgave av denne festivalen i september/oktober som kalles Karmøygeddon Arctic.

Disse spiller på Karmøygeddon 2010:
Arch Enemy (SE)
Ensiferum (FIN)
Rage (DE)
Tristania
The Haunted (SE)
Glittertind
Wolf (SE)
Tyr (FÆ)
Triosphere
Witchhammer
Mistur
Atropos
Evig Natt

Namsos Rock Festival

Namsos, 23.-24. april

Ikke vurdert.

Disse spiller på Namsos Rock Festival 2010:
Cyaneed
Moving Oos
Anne Grete Preus
Malin Reitan
Terje Tysland
Valentourettes

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bergenfest

Bergen, 27. april - 2. mai

Vestlandshovedsstadens største festival for rytmisk musikk, Bergenfest, imponerer også i år med et stødig og variert program. Her bør det finnes noe for alle og enhver.

Det spenner fra spennende indienavn som Akron/Family, Fujiya & Miyagi og Serena-Maneesh via sterke veteraner som Jonas Fjeld & Henning Kvitnes, Jackie Leven og Knut Buen, Manic Street Preachers, Randy Newman, New York Dolls, The Proclaimers, Lou Reed, The Residents, Thåström og Ultravox til publikumsfavorittene Donkeyboy, Hayseed Dixie og John Olav Nilsen & Gjengen.

Legg til at festivalens profil dekker noen av de mest aktuelle navnene innen jazz, americana/country, metal, alternativ og hip hop, og Bergenfest skiller seg ut som en av årets aller mest varierte musikkfestivaler.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Om værgudene vil det, så kan våren i Bergen også bli det nydeligste stedet å befinne seg i månedsskiftet april/mai, så uansett hvilken musikk du foretrekker: Vit din besøkelsestid.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Disse spiller på Bergenfest 2010:

Bergenfest er eneste norske festival som byr på Manic Street Preachers denne sesongen. Foto: Berit Roald (Scanpix)Bergenfest er eneste norske festival som byr på Manic Street Preachers denne sesongen. Foto: Berit Roald (Scanpix)

ABC&D Of Boogie Woogie
Akron/Family
Bear In Heaven
Scott H. Biram
CALLmeKAT
Chooglin'
Willy Clay Band
Dave Cloud & The Gospel Of Power
Definition Of Ill
Dengue Fever
Desire
DJ Premier
Donkeyboy
Thomas Dybdahl
Jace Everett
The Fix
Jonas Fjeld & Henning Kvitnes
Fujiya & Miyagi
Melody Gardot
Duke Garwood
Glass Candy
Beth Hart
Mayer Hawthorne & The County
Hayseed Dixie
The Heavy
Melissa Horn
HYMNS (Sigvart Dagsland/Snowy White/Lew Soloff/Iver KleiveHypnotic Brass Ensemble)
Ila Auto
[ingenting]
Instrumenti
Beth Jeans-Houghton
John Olav Nilsen & Gjengen
Jaga Jazzist
Eilen Jewell
Karpe Diem
Klubb Kannibal
Femi Kuti & The Positive Force
Kvelertak
La Fleur Fatale
Les Tambours Du Bronx
Jackie Leven og Knut Buen
Lindstrøm & Christabelle
Veronica Maggio
Manic Street Preachers
Imelda May
Mazaj
Don McLean
The Megaphonic Thrift
Nabovarsel
Naïve New Beaters
N.A.S.A
Randy Newman
New York Dolls
The Paladins
Pastor
Adrienne Pierce
Portico Quartet
Anne Grete Preus
The Proclaimers
Purified In Blood
Lou Reed's Metal Machine Trio: MM3
The Residents
Reverend Peyton's Big Damn Band
Scams
Serena-Maneesh
Sergeant Petter
Mike Simonetti
Skatebård & Asel
Slim Cessna's Auto Club
Social Suicide
The Souljazz Orchestra
Stornoway
Susanna And The Magical Orchestra
Thåström
Ulver
Ultravox
The Unthanks
Lars Vaular
The Very Best
Warsaw Village Band

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nattjazz

Bergen, 26. mai - 5. juni

Nattjazz, som arrangeres parallelt med Festspillene i Bergen, er først og fremst en jazzfestival, hvor det også er plass til musikk fra andre rytmiske musikkarenaer.

I år flagger ikke festivalen de helt store navnene på programmet. Men fra et jazz-ståsted har de likevel mange interessante navn å by på - med lederstjerner både fra nasjonal og internasjonal scene.

Noora Noor spiller på mange festivaler i sommer, en av dem er Nattjazz. Foto: Christian Thomassen (Scanpix)Noora Noor spiller på mange festivaler i sommer, en av dem er Nattjazz. Foto: Christian Thomassen (Scanpix)

Fjorårets Statoil-stipend-vinner Mathias Eick får blant annet følge på programmet av sine landsmenn- og kvinner Susanna (fra Susanna & The Magical Orchestra), Nils Petter Molvær, Noora Noor, Jan Erik Vold og Heidi Marie Vestrheim.

Fra USA kommer blant annet Roy Hargrove Quintet, The Dynamites og Bonnie ‘Prince’ Billy, mens representanter fra land som Etiopia, Island, Nigeria, Romania, Sverige, Mexico og Cuba også inntar festivalscenene i månedsskiftet mai/juni.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Disse spiller på Nattjazz 2010:

Tony Allen (NGR)
Mulatu Astatke (ET)
Bonnie ‘Prince’ Billy (US)
Bit 20 Jugband + Skomsvoll
The Dynamites (US)
Mathias Eick
Fanfare Ciocarlia (ROM)
Fire! (SE)
Roy Hargrove Quintet (US)
Hordaland 80
Jev & Gjengen
Helge Lien Trio
Lila Downs (MEX)
Nils Petter Molvær / Bergen Big Band
Mostly Other People Do The Killing (US)
Michael Musillami Trio + 3 (US)
Noora Noor
Orquesta Buena Vista Social Club ® (CUB)
Mike Reinhardt Trio (FR)
Samúel Jón Samúelsson Big Band (ISL)
Simcock - Walker - Swallow - Nussbaum (UK/US)
Susanna
Tape (SE)
Heidi Marie Vestrheim
Jan Erik Volds Jazz&Lyrikk Kvartett
Stian Westerhus
Zanussi 5

Artikkelen fortsetter under annonsen

Odderøya Live

Kristiansand, 28. mai

Gjenreisningen av Quartfestivalen i Kristiansand i fjor ble aldri den suksessen som arrangørene hadde håpet på. Hvis du klikker deg inn på Quarts gamle nettadresse, quart.no, kommer du nå i stedet til en ny endagsfestival som kaller seg Odderøya Live. Odderøya er området ved havnen i sørlandshovedstaden som også Quart benyttet i en årrekke for sine store utedørskonserter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Når man studerer det lille programmet for årets festival, dukker det foreløpig kun opp tre navn på listen: Bryan Adams, Angels Motell og Donkeyboy. Førstnevnte og sistnevnte vil utvilsomt kunne tiltrekke seg noen publikummere, men - med hånden på hjertet - de to faller på ingen måte under betegnelsen «spennende booking».

Det gjenstår å se om Odderøya Live blir en suksess, men ambisjonsnivået tyder på at dette kan bli en engangshendelse i den en gang så store festivalbyen Kristiansand.

Disse spiller på Odderøya Live 2010:
Bryan Adams CAN)
Angels Motell
Donkeyboy
Pink* (US)

* lagt til 6. mai.

Alta Soul- & Bluesfestival

Alta, 3.-6. juni

Ikke la dere lure av navnet, for Alta Soul- & Bluesfestivaler toppes av navn som vi ikke direkte kan knytte til noen av sjangrene som antydes. Headlineren er i stedet glitterrockens lederstjerner fra tidlig 70-tall, Slade, som får følge av CC Cowboys med litt mindre skrift, og bergensbandet Orbo And The Longshotsmed enda litt mindre skrift på plakaten i år.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

De tre til sammen vil nok likevel kunne trekke en del Alta-væringer og andre finnmarkinger til festivalen i begynnelsen av juni, som ellers teller mindre kjente navn fra fjern og nær.

Disse spiller på Alta Soul- & Bluesfestival 2010:
CC Cowboys
Grainne Duffy
Tina Lie
Orbo And The Longshots
Senjahopen
Slade (UK)

Norwegian Wood

Frognerbadet, Oslo, 10.-13. juni

Publikum på Norwegian Wood har kunnet følge en spennende utvikling på programbooking-siden gjennom de siste årene. Festivalen har tradisjonelt sett alltid hatt et par innertiere å vise til på programmet, som i fjor ble toppet av den levende kanadiske legenden Neil Young og Australias stolthet, Nick Cave & The Bad Seeds.

På årets program er legendene i flertall, men domineres av artister som forlengst har lagt sin storhetstid bak seg.

Dette hindrer ikke årets festival fra å bli like hyggelig som alltid. Det største trekkplasteret synes å være Van Morrison, mens også Jackson Browne, Mark Knopfler og den tidligere Supertramp-sjefen Roger Hodgson dukker opp.

Artikkelen fortsetter under annonsen

To av de fire såkalte store norske; DumDum Boys og Raga Rockers, tar også turen til badet i juni, mens metalfansen får en ny sjanse til å oppleve det ensomme (kred)bandet innenfor denne skjangeren, Mastodon fra en norsk utendørsscene.

Van Morrison er en av flere folkekjære veteraner som er bekreftet til årets Norwegian Wood. Foto: Laurent Gillieron (AP Photo/Scanpix)Van Morrison er en av flere folkekjære veteraner som er bekreftet til årets Norwegian Wood. Foto: Laurent Gillieron (AP Photo/Scanpix)

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et helt greit, dog ikke direkte spennende program fra Jørgen Roll og kompani dette året altså, som helt sikkert tiltrekker seg store publikumsmasser alle dagene uavhengig av kredfaktor.

Disse spiller på Norwegian Wood 2010:
Jackson Browne (US)
Donkeyboy*****
DumDum Boys
El Cuero****
Grande***
Roger Hodgson (UK)
Howl***
Mark Knopfler (UK)
Amy MacDonald** (UK)
Mastodon (US)
Van Morrison (UK)
The Pink Robots*****
Porcupine Tree* (UK)
Raga Rockers
Lars Vaular*****

Artikkelen fortsetter under annonsen

* lagt til 9. april
** lagt til 15. april
*** lagt til 26. april
**** lagt til 27. april
***** lagt til 6. mai


Rjukan Rockfestival

Tveitoparken, Rjukan, 11.-12. juni

Rjukan Rockfestival er, i år som i fjor, en liten men begivenhetsrik festival som finner sted i Tveitoparken på Rjukan andre helg i juni.

På årets program har arrangøren sikret seg publikumsvinnere som deLillos, DumDum Boys, Donkeyboy og veteranene i Nazareth. I tillegg dukker alltid like kledelige Tommy Tokyo & Starving For My Gravy og Orbo & The Longshots begge opp på Rjukan denne sommeren, mens ex-klovnene (i kamp) i Yoga Fire også stiller på scenen med sitt rock-alternativ.

I forhold til fjorårets headliner Postgirobygget, fremstår årets programplakat som en vinner, og antyder at festivalen har tatt et syvmilssteg i riktig retning siden fjorårets heller bedrøvelige plakat.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Donkeyboy blir heller intet sjeldent syn på årets festivaler. Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)Donkeyboy blir heller intet sjeldent syn på årets festivaler. Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)

Artikkelen fortsetter under annonsen

At publikum - i år som i fjor - kommer til å storkose seg i Tveitoparken, er det imidlertid ingen som helst tvil om.

Disse spiller på Rjukan Rockfestival 2010:
Bjørn Sverre Birkeland m/band
deLillos
Donkeyboy
DumDum Boys
Nazareth (UK)
Orbo & The Longshots
Rallarn*
Ove Rocketroll
Tinn Lizzy*
Tommy Tokyo & Starving For My Gravy
Yoga Fire
The Zodiacs

* lagt til 9. april.

Popfest

Kristiansand, 11.-12. juni

Ikke vurdert.

Disse spiller på Popfest 2010:
Daily Bread (NL)
Le Man Avec Les Lunettes* (IT)
Memoryhouse** (CAN)
Moddi
The New Wine*
Youth Pictures Of Florence Henderson*

* lagt til 14. april
** lagt til 6. mai

Sommerfestivalen i Selbu

Selbu, 18.-20. juni

Ikke vurdert.

Disse spiller på Sommerfestivalen i Selbu 2010:
DumDum Boys
Åge Aleksandersen & Sambandet
Postgirobygget
Donkeyboy
E-Type
Johnny Logan
Sie Gubba
Chand Torsvik
Paperboys
Terje Tysland
Big Hand Saloon Live (Ottar ”Big Hand” Johansen, Casino Steel og Claudia Scott)
Vømmølgutan
Dirty Deeds
Ari Bahnd

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tahiti-Festivalen

Kristiansund, 22.-27. juni

Ikke vurdert.

Disse spiller på Tahiti-Festivalen 2010:
DumDum Boys
Jahn Teigen
El Cuero
Hellbillies
A1
Finn Kalvik
Jonas Fjeld
Ulrik Munther
Talgøenda Blueslag
Tony & The Young Once
Deleted Waveform Gatherings

Hamar Music Festival

Hamar, 24.-27. juni

Ikke vurdert.

Disse spiller på Hamar Music Festival 2010:
Alice Cooper
Postgirobygget
Joe Cocker
Sivert Høyem
Bo Kaspers Orkester

SteinkjerFestivalen

Steinkjær, 24.-27. juni

Steikjerfestivalen glimter til i år igjen, og byr på en flott miks av gammelt og nytt, av mer eller mindre kjente norske navn kombinert med en og annen headliner fra det store utland.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I år er det den noe avdankede 70-tallsjokkrockeren Alice Cooper som topper plakaten, mens svenske Lillasyster nok også har sitt på det tørre når det gjelder å kunne underholde publikum.

Thomas Dybdahl kommer blant annet til Steinkjærfestivalen. Foto: Lise Åserud (Scanpix)Thomas Dybdahl kommer blant annet til Steinkjærfestivalen. Foto: Lise Åserud (Scanpix)

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det mest interessante på årets program, er likevel de mange gode norske navnene. kritikeryndlinger som Thomas Dybdahl, John Olav Nilsen & Gjengen, Navigators, Noora Noor og Susanne Sundfør kommer til Steinjker i sluten av juni. Det gjør også langt mer rølpete Bjørn Hellfuck og Bare Egil Band, samt gamle kjenninger som Tre Små kinesere og Backstreet Girls.

Ikke verdens mest spennende festivalplakat kanskje, spesielt ikke med tanke på hvor mange andre festivaler brorparten av artistene også spiller på i løpet av sesongen, men likevel sterkt og variert nok til å kunne tiltrekke seg oppmerksomhet langt utenfor Steinkjers kommunegrenser.

Disse spiller på SteinkjerFestivalen 2010:
Backstreet Girls
Bare Egil Band
BigBang
Alice Cooper (US)
Jack Dalton
Dunderbeist
Thomas Dybdahl
Bjørn Hellfuck
HGH
John Olav Nilsen & Gjengen
Lillasyster (SE)
Navigators
Haddy N’Jie
Noora Noor
Tin Pan Alley
The Pink Robots
Pony The Pirate
Pånnivågn
Ralph Myerz & The Jack Herren Band
Samsaya
Sirens And Us
Susanne Sundfør
Tre Små Kinesere

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nordre Odalen Rockefestival

Nord-Odal, 25.-26. juni


Ikke vurdert.

Disse spiller på Nordre Odalen Rockefestival 2010:
Corsair*
Thomas Denver Jonsson* (SE)
Hard Luck Street*

Artikkelen fortsetter under annonsen

* lagt til 13. april

Extrema Outdoor

Kalvøya (Bærum), 26. juni

Ikke vurdert.


Disse spiller på Extrema Outdoor 2010:
Booka Shade live (DE)
Ferry Corsten (NL)
Audio Bullys dj set (UK)
Tiefschwarz (DE)
Mauro Picotto (IT)
John Dahlbäck (SWE)
Carl Craig (US)
Josh Wink (US)
Dennis Ferrer (US)
Danny Howells (UK)
Wally Lopez (ES)
Dr. Lektroluv (BE)
Ida Engberg (SE)
Marco Bailey (BE)
DJ T. (DE)
Minilogue (SE)
Style of Eye (SE)
SIS (DE)
Damian Lazarus (US)
Joost van Bellen (NL)
Nils Noa
Heidi (DE)
g-HA & Olanskii
Strangefruit & Olle Abstract
DiskJokke & Vinny Villbass
Tobii
Christian Sol
DJ Friendly
Claude Footloose
DJ Cave
JE Haugfos
Sam o Neall (NL)


Ekstremsportveko

Voss, 27. juni - 4. juli

Ekstremsportveko på Voss er ikke først og fremst en musikkfestival, men artistene på programplakaten bidrar til å gjøre det hele til en opplevelse som varer til langt på natt etter dagens mer sportslige aktiviteter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ikke vurdert pga. manglende programinformasjon.

Disse spiller på Ekstremsportveko 2010:

DumDum Boys*
Hayseed Dixie* (US)
Jaa9 & OnklP*

John Olav Nilsen & Gjengen*
Rub A Dubs*
Timbuktu* (SE)

* lagt til 6. mai

Hove

Tromøy (Arendal), 29. juni – 2. juli

Toffen Gunnulfsen og kompani slår på stortrommen i år igjen, selv etter noen magre år økonomisk sett etter at festivalen pangetablerte seg som en av landets aller største i 2007.

I år arrangeres Hove for fjerde gang, og vi må helt tilbake til debutåret for å finne et mer solid program, selv om headlinerne har vært sterke også i årene mellom.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Alle som var til stede på Tromøy sommeren 2007 vil kunne huske kanadiske Arcade Fires triumferende konsert på hovedscenen det året. I år er både de og Vampire Weekend tilbake for å gjenta suksessen fra det åre. Men de er slett ikke alene om oppmerksomheten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den såkalte supergruppen Them Crooked Vultures kommer til årets festival, det samme gjør publikumsfavorittene i Muse, Florence + The Machine, Massive Attack og Paramore.

De aller mest spennende navnene på årets plakat dukker imidlertid sannsynligvis opp på mindre scener, for både Biffy Clyro, Beach House, Delphic, Fuck Buttons, Gallows, Japandroids, Lindstrøm & Christabelle og Serena-Maneesh er alle navn som lukter kred lang vei.

Programmet er ikke komplett i skrivende stund, men foreløpig lover det svært godt for at også årets Hovefestival kan bli en stor suksess.

Disse spiller på Hove 2010:

Hove frister med Muse som en av årets headlinere. Foto: Fabrice Coffrini (Scanpix)Hove frister med Muse som en av årets headlinere. Foto: Fabrice Coffrini (Scanpix)

A Day To Remember (US)
Alexisonfire (CAN)
Anne Marie Almedal
The Antlers (US)
Arcade Fire (CAN)
As I Lay Dying (US)
Atreyu (US)
Beach House (US)
Biffy Clyro (UK)
Blood Command*****
Brodinski (FR)
Julian Casablancas* (US)
Cold Mailman*****
Delphic (UK)
Drake (CAN)
The Drums* (US)
Ellie Goulding (UK)
Empire Of The Sun (AUS)
Every Time I Die (US)
Florence + The Machine (UK)
Forza*****
Fuck Buttons (UK)
Gallows (UK)
Heaven Shall Burn (DE)
Hypertext*****
I See Horses*****
Jabaman*****
Jack Beats (UK)
Japandroids CAN)
JJ (SE)
Kråkesølv
Kvelertak
Leif & The Future*****
Lindstrøm & Christabelle
Massive Attack (UK)
Memory Tapes (US)
Moddi
Muse (UK)
Nas & Damian Marley (US/JAM)
Navigators
Neon Indian (US)
Paramore (US)
Pendulum (AUS/UK)
The Pink Robots
Pony The Pirate
Proviant Audio*****
Dizzee Rascal (UK)
Serena-Maneesh
Shot At Dawn
Simian Mobile Disco** (UK)
Social Suicide
Them Crooked Vultures (US)
Martina Topley-Bird (UK)
Two Door Cinema Club (UK)
Vampire Weekend (US)
Lars Vaular****
Yelawolf*** (US)

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen


* lagt til 30. mars
** lagt til 7. april
*** lagt til 29. april
**** lagt til 6. mai
***** lagt til 19. mai


Countryfestivalen Skjåk

Skjåk, 1.–3. juli

Countryfestivalen i Skjåk har tradisjonelt sett et noe bedre rulleblad hos musikkpolitiet enn sin kusine Countryfestivalen i Seljord. Årets program antyder også at de kan ha planer om å opprettholde statusen, men må likevel se seg slått av countryentusiastene i Skjåk som foreløpig (26. mars) kan lokke med større navn på plakaten.

Disse spiller på Countryfestivalen Skjåk 2010:
Bakersfield
Big-B
Sivert Bjørdal
Bill Booth
Blue Valley Boys
Kim Carson
Hawk Christensen
Duo'n
Earlybird Stringband
Ernest Ray Everett
Grassalt
Hilde Fjørtoft Band
Foxbone
Arve Håland's Cajun Gumbo
Rhinestone Cowboys
Rodney Hayden
Pam MacBeth
Nashville
Ove Støylen
Shane WorleySkånevik Bluesfestival

Skånevik, 1.-3. juli

Ikke vurdert.

Disse spiller på Skånevik Bluesfestival 2010:
ZZ Top (US)
Noora Noor
Bjørn Berge
Reidar Larsen
Knut Reiersrud
ORBO & The Longshots
Billy T Band (NO/US)
Aynsley Lister (UK)
Trampled Under Foot (US)
Joanne Shaw Taylor (UK)
Eddie Cotton jr. (US)
Terje Frigaard Bluesband
Hereide & The Bluesgangsters
BlueFredrik
Rita Eriksen
Vetrhus Blues Band
Stavangerensemblet
Hard Luck Blues Band
Bergen Blues Band

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kongsfestivalen

Kongsvinger, 2.-3. juli

Kim Larsen tar med seg bandet Kjukken til Kongsfestivalen. Foto: Bjørn Sigurdsøn (Scanpix)Kim Larsen tar med seg bandet Kjukken til Kongsfestivalen. Foto: Bjørn Sigurdsøn (Scanpix)

I det naturlige amfiet ved Kongsvinger Festnings murerdukker det i år opp både lokale (Loft og Solid Unit) og skandinaviske artister. Underholdningsverdien vil antagelig være størst for den som har levd noen år.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kim Larsen og hans medmusikanter i bandet Kjukken har lagt sine glansdager bak seg for mange år siden, og svenskene i bandet Waterloo lokker med noe arrangøren beskriver som et «beryktet ABBA-show».

Konkludert fremstår Kongsfestivalen som en familievennlig festival, som setter hygge og moro fremfor et spennende alternativ for kritiske musikkfans. Intet galt i det, men for andre enn lokalbefolkningen blir dette for uspennende til at tilstrømningen utenfra anses som stor.

Disse spiller på Kongsfestivalen 2010:

Artikkelen fortsetter under annonsen

Backstreet Girls
Bluebeat
Kim Larsen & Kjukken (DK)
Loft
Solid Unit
David Urwitz
Waterloo (SE)

Bygdalarm

Øystese, 2.-3. juli

Ikke vurdert.

Disse spiller på Bygdalarm 2010:
The Pink Robots
Kristian Anttila (SE)
bob hund (SE)
Love Dance
The Captain & Me
Ralph Myerz & The Jack Herren Band

Seljordfestivalen

Seljord, 7.-10. juli

Ikke vurdert.

Disse spiller på Seljordfestivalen 2010:
Aristocats
3 Busserulls
Holmsve
Frøya
Something New
TT Band
Face 84
Steinar Engelbrektson band
Vazelina Bilopphøggers
Frøya
Tor Olsen Band
Vagabond
Anne Nørdsti
Det Betales
Neil Wilde Way Band
Jahn Teigen
Lasse Stefanz
Nyanse
PK & Dansefolket
Creedence Norwegian Revival
Ingemars
Sogns
Ole Ivars

Kongsberg Jazzfestival

Kongsberg, 7.-10. juli

Kongsberg Jazzfestival har i en årrekke markert seg som landets, kanskje ikke største, men utvilsomt Norges mest interessante jazzfestival.

Etter en liten nedtur i fjor etter flere bunnsolide år, bookingmessig sett, er årets foreløpige program forholdsvis tynt*. Men vi kan likevel ut fra de navnene som allerede er bekreftet, antyde at Kongsberg Jazzfestival har planer om å opprettholde den gode profilen med navn som Shining, Jaga Jazzist, Knut Reiersrud Band og Damer i Bluesen (med Rita Engedalen og Margit Bakken) på plakaten.

* Terning justert opp etter oppgradering av program.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Disse spiller på Kongsberg Jazzfestival 2010:
Avanthagen**
Ballrogg*
Ba-Jazz* (Barnivalen)
Bar(n)e Egil Band* (Barnivalen)
Ketil Bjørnstad & Svante Henryson*
Bullet*
Chet Spiller Ikke Her**
Christiansand String Swing Ensemble
Damer i Bluesen (Rita Engedalen og Margit Bakken)
Michel Doneda* (Sofa 10 År: "Label Night")
Kenneth Ekornes* (Barnivalen)
Enroute*
Bill Frisell Trio*
Sylvia Ganush*
The Grand**
Groovy Company
Gumbo m/ Tricia Boutté
Hovedøen Social Club*
Jaga Jazzist
JazzIntro: Cinnamon ReSource, Ferner/Juliusson
Klüvers Big Band (Rolling Stones Big Band Project)
Knut Reiersrud Band
Kornstad/Hollenbeck/Sverrison*
Lean Left**
Lindis Botolfsen
Lonely Woman m/David Murray*
Lord Kelvin*
McCoy Tyner Trio m/ Joe Lovan
Mimeo**
Møster!**
Paal Nilssen-Love & Nils Henrik Asheim*
Jèrôme Noetinger, Cor Fuhler, Marcus Schmickler**
Nordlys*
No Spaghetti Edition* (Sofa 10 År: "Label Night")
Notodden Road Show*
Lina Nyberg Show**
Oro*
Evan Parker, Chris Corsano & Nate Wooley**
Plyhm**
Knut Reiersrud* (Verden Rundt på Strenger)
Keith Rowe**
Röyksopp* (m/jazz-gjester)
Maria Scharwiess* (Glogerkonsert)
Schneeweiss & Rosentot*
Shining
Solveig Slettahjell*
Toot* (Sofa 10 År: "Label Night")
Tortoise**
trioVD*
Ole Morten Vågan
Jan Erik Vold & Bill Frisell & Arild Andersen**
Nate Wooley*
Ingar Zach/Ivar Grydeland* (Sofa 10 År: "Label Night")
Zanussi Five**

Artikkelen fortsetter under annonsen

* lagt til 6. april
** lagt til 6. mai

Norway Rock Festival

Kvinesdal, 7.-11. juli

Artikkelen fortsetter under annonsen

Metalhuer og hardrockfans går en uvanlig fristende godteripose av festuke i vente i Kvinesdal i perioden 7.-11. juli. Norway Rock festival lokker med både store og mindre store navn innenfor hardrock- og metalfeltet, og kan banke seg selv på brystkassen for å ha limt sammen et fyldig og tett program hvor høydepunktene fra både inn- og utland bokstavelig talt står i kø.

Den mest hardbarka fansen vil kanskje hevde at de virkelig store navnene mangler, men hva gjør vel det når Norway Rock lokker med størrelser som de australske AC/DC-arvtagerne i Airbourne, kombinert med Amon Amarth, Black debbath, The Cumshots, Enslaved, Gamma Ray, Immortal, Killswitch Engage, Megadeth, Queensrÿche, Twisted Sister og - som sannsynligvis eneste aktør på sesongens festivalkart - den norske utgaven av Ingenting i stedet for den noe mildere svenske som tilsynelatende dukker opp over alt denne sommeren.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Alt i alt blir dette en FESTival (med trykk på «fest» der altså) for de skinn- og svartkledde fra hele landet.

Disse spiller på Norway Rock Festival 2010:

Norway Rock Festival lokker med blant annet Kristoffer Schou og The Cumshots. Foto: Lise Åserud (Scanpix)Norway Rock Festival lokker med blant annet Kristoffer Schou og The Cumshots. Foto: Lise Åserud (Scanpix)

Accepted*
Airbourne
Amon Amarth
Anvil
Audrey Horne
Sebastian Bach*
Backstreet Girls
Black Debbath
Bullet for My Valentine* (UK)
The Carburetors
Cavalera Conspiracy
Chrome Division
Chrashdïet
The Cumshots
Cyaneed
DevilDriver*
Enslaved
Epica
Gamma Ray
Tony Harnell
Heatseekers
Immortal
Ingenting
Iron Made'em*
Jörn
Kamelot*
Karaoke From Hell*
Killswitch Engage
Lillasyster* (SE)
Luxus Leverpostei*
Megadeth
Gary Moore* (UK)
Motörhead* (UK)
Overhëad
Over The Rainbow
Purified In Blood
Queensrÿche
Rammsund*
Ratt
Sabaton
Saxon*
Skallebank
Slash*
Smooth Criminals*
Sybreed
Trendkill
Twisted Sister
Tömmermenn
U.D.O.
Valentourettes

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen


* lagt til 21. mai

Midnattsrock

Lakselv, 7.-11. juli

Ikke vurdert.

Disse spiller på Bygdalarm 2010:
Ralph Myerz & The Jack Herren Band
Dunderbeist
Susperia
DumDum Boys
Kent (SE)
Marit Larsen
D.D.E.

Country Music Festival

Vinstra, 7.-11. juli

Ikke vurdert.

Disse spiller på Country Music Festival 2010:
Ingen navn klare

Trænafestivalen

Træna, 8.-10. juli

Trænafestivalen med festivalnorges mest eksotiske kulisser lokalisert ytterst på den øde øy, 33 nautiske mil vest for Helgelandskysten, har begynt å bygge seg en profil som gjør dem ulike alt annet i landet når det kommer til eksklusivitet.

Ingrid Olava tar turen tilbake til Træna. Foto: Erlend Aas (Scanpix)Ingrid Olava tar turen tilbake til Træna. Foto: Erlend Aas (Scanpix)

En blanding av nasjonale og internasjonale navn som de på ingen måte har behøvd å bekymre seg for når det gjelder kredibilitet, har siden oppstarten i 2003 bydd på festivalstemning av den helt sjeldne sorten - også internasjonalt sett.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Årets program er foreløpig ikke ferdig, men til nå er to islandske og to svenske navn bekreftet i tillegg til et sterkt utvalg av norske artister som alle har fått gjetord slengt etter seg etter sine seneste plateutgivelser.

Det gjenstår å se hvilke andre trekkplastre som skal stå ved siden av navn som DumDum Boys, john Olav Nilsen & Gjengen, Ingrid Olava, Stefan Sundström og Lars Vaular, men om de følger opp de siste årenses sterke profil, har vi fremdeles en del å glede oss til.

Disse spiller på Trænafestivalen 2010:
DumDum Boys
FM Belfast (ISL)
Hjalmar (ISL)
Howl
[ingenting] (SE)
John Olav Nilsen & Gjengen
Kråkesølv
Moddi
Ingrid Olava
Ingeborg Selnes
Stefan Sundstrøm (SE)
Lars Vaular
Æ

Artikkelen fortsetter under annonsen

Førdefestivalen

Førde, 8.-11. juli

Ikke vurdert.

Disse spiller på Førdefestivalen 2010:

Altan
Bassekou Kouyaté & Ngoni Ba
Frigg
Malouma

Tysnesfest

Tysnes, 8.-11. juli

Ikke vurdert.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Disse spiller på Tysnesfest 2010:
D.D.E.
Wigwam
A1
Nordic Tenors
Donkeyboy
Sigurd Sele
Jonas Fjeld
Vidar Johnsen og Petter Nordberg
Hot Club de Norvege
Kråkesølv
Ole Paus

Stavernfestivalen

Stavern, 9.-10. juli

Ikke vurdert.

Disse spiller på Stavernfestivalen 2010:
DumDum Boys
John Olav Nilsen & Gjengen
Simple Minds (UK)

Vanylvsfestivalen

Eidså, 9.-10. juli

Ikke vurdert.

Disse spiller på Vanylvsfestivalen 2010:
DonkeyBoy
Hellbilles

OsloLive

Oslo, 14.-17. juli

OsloLive, som dukket opp som en reddende engel og overtok noen av artistene som opprinnelig var booket til konkursrammede Quart i 2008, har i to år arrangert festivaler på Kontraskjæret ved Akershus Festning i Oslo.

Årets program er foreløpig ikke klart, og vi har derfor naturligvis valgt ikke å sette noen karakter ennå. Men følger de opp de to foregående årenses spenstige booking med flere interessante navn til en oppsiktsvekkende lav pris, krysser vi fingrene for at tradisjonen ivaretas for tredje gang til sommeren.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Disse spiller på OsloLive 2010:
A-Trak* (US)
Audrey Horne*
Breakbot* (FR)
Danko Jones* (CA)
Drop The Lime* (US)
Sivert Høyem*
In Flames* (SE)
Joddski*
Johnossi** (SE)
Kent** (SE)
Pow Pow**
Scissor Sisters*** (US)
Sirens And Us**
Social Suicide*
Turdus Musicus*
Vitalic* (FR)

* lagt til 30. mars
** lagt til 14. april
*** lagt til 28. april

Artikkelen fortsetter under annonsen


Bukta Tromsø Open Air Festival (Buktafestivalen)

Tromsø, 15.-17. juli

For sjette året på rad sparkes Buktafestivalen i Tromsø i gang. Også her er programmet foreløpig relativt tynt, men likevel kan de lokke med størrelser som amerikanske Clutch, danske Mew og svenske [ingenting], som alle har kredfaktoren i behold til å kunne tiltrekke seg Tromsøs kritiske musikkpublikum innenfor portene.

Når det gjelder norske navn, gjør både Sivert høyem, Navigators, Hellbillies, Kråkesølv og John Olav Nilsen & Gjengen sitt for å kvalitetssikre festivalplakaten. Da er det bare å lene seg tilbake mens vi venter på at arrangørene skal oste opp enda flere interessante navn.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Disse spiller på Bukta 2010:

Og Mew kommer til Bukta. Foto: Tore Meek (Scanpix)Og Mew kommer til Bukta. Foto: Tore Meek (Scanpix)

Bad County
BigBang
Clutch (US)
Danko JOnes**** (CAN)
Datarock*****
Dinosaur Jr.**** (US)
Disciplines*****
Hayseed Dixie**** (US)
Hellbillies
The Hex
Sivert Høyem
[ingenting] (SE)
Jim Jones Revue***** (UK)
Kråkesølv
Let's Wrestle***** (UK)
Juliette Lewis** (US)
Mew (DK)
Moddi
Mondo Generators* (US)
Navigators
John Olav Nilsen & Gjengen
The Sonics***
Tellusalie*****
Turdus Musicus


* lagt til 31. mars
** lagt til 15. april
*** lagt til 29. april
**** lagt til 6. mai
***** lagt til 12. mai

Ranglerock

Bryne, 16.-17. juli

Ikke vurdert.

Disse spiller på Ranglerock 2010:
Dag För Dag (Us/Swe)
Geoff Berner (Can)
PELbO
Jaako & Jay (Fin)
Svenssen

Rock'n'Lol

Søfteland (Os), 16.–17. juli

Ikke vurdert.

Program lagt til 6. mai

Artikkelen fortsetter under annonsen

Disse spiller i Rock'n'Lol 2010:
Datarock
Death By Unga Bunga
Gerilja
Ila Auto
Norma Sass
Lars Vaular

Artikkelen fortsetter under annonsen

Moldejazz

Molde, 19.-24. juli

På årets plakat fra Moldejazz er utgangspunktet fortsatt for tynt til at vi kan vurdere en karakter, men vi noterer oss at de foreløpig kan skilte med det engelske gitaresset Jeff Beck, nesten-lokale Nils Petter Molvær og den amerikanske saksofonisten Sonny Rollins, som fremstår som en lovende åpning.

Disse spiller på Moldejazz 2010:
Jeff Beck
The Core**
Denada*
Silke Eberhard** (DE)
Empirical** (UK)
Sidsel Endresen og Stian Weste*
Espen Eriksen**
FLY*
Hairy Bones*
Herbie Hancock* (US)
Karpe Diem**
Mari Kvien Brunvoll*
Tony Malaby m/ Paloma Recio**
Bobby McFerrin* (US)
Missy Elliott** (US)
Hedvig Mollestad**
Nils Petter Molvær
Motsol**
Gretchen Parlato** (US)
Puma**
Steinar Raknes*
Sonny Rollins
Gunhild Seim & Time Jungle*
Aki Takase** (JP)
Håvard Wiik, Ken Vandermark (US) og Chad Taylor** (US)

* lagt til 20. april
** lagt til 22. april

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rootsfestivalen

Brønnøysund, 14.-17. juli

Rootsfestivalen lokker også i år med navn som ikke nødvendigvis kan relateres til navnet på festivalen. Like fullt, med britiske The Waterboys og irske The Dubliners på programmet (så langt), har festivalen i Brønnøysund sikret seg to publikumsvinnere som utvilsomt vil tiltrekke seg folk til den lille nordlandsbyen.

Prorgammet er likevel relativt tynt, og vi avventer derfor med å sette karakter. Som nevnt tidligere: Følg med for oppdateringer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Disse spiller på Rootsfestivalen 2010:
The Dubliners (IRE)
Ghost:Dog
Publiners
The Waterboys (UK)

Slottsfjell Festival

Tønsberg, 15.-17. juli

Slottsfjell Festival i hjertet av Tønsberg gjentar suksessen fra tidligere år, og har allerede så mange gode og sterke navn festet på festivalplakaten sin at det umulig kan gå galt.

Bookingen har vært - og er det i år igjen - like spenstig som den er spennende, noe de ikke minst beviste nylig ved å sikre seg underskriftene med en av årets store snakkiser på SXSW i Texas tidligere denne måneden: The Middle East.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ellers må det være lov å rose festivalledelsen for å servere 90-tallets store indienavn fra Skottland, Belle And Sebastian, mens man heller ikke skal kimse av internasjonale navn som Mew, Clutch, Foals, Dum Dum Girls og Twin Atlantic, foruten de norske stjerneskuddene, som for eksempel Sivert Høyem, Zeromancer, Susanne Sundfør, The Cumshots, Shining, Navigators, Uncle Deadly og Kråkesølv. For ikke å glemme at publikumsfavorittene Donkeyboy alene er i stand til å trekke til seg et par tusen festivalgjengere helt på egenhånd ...

Disse spiller på Slottsfjell Festival 2010:

Indiehodene i Belle And Sebastian dukker opp på Slottsfjell. Foto: Jack Plunkett (AP Photo/Scanpix)Indiehodene i Belle And Sebastian dukker opp på Slottsfjell. Foto: Jack Plunkett (AP Photo/Scanpix)

Band Of Skulls******** (UK)
Banjo Or Freakout#
Nils Bech#
Belle And Sebastian (UK)
Jens Carelius#
Clutch (US)
The Cumshots
Donkeyboy
Dum Dum Girls (US)
Enslaved
Foals (UK)
The Golden Filter******* (US/AUS)
Hayseed Dixie****** (US)
Thea Hjelmeland#
Hurra Torpedo******
Sivert Høyem
[ingenting] (SE)
Jaakko & Jay (FIN)
Jaga Jazzist
The Joy Formidable (UK)
Kelis*** (US)
Sandra Kolstad
Kråkesølv
Kvelertak******
Lenka**** (AUS)
Juliette Lewis***** (US)
Lissie********* (US)
Veronica Maggio** (SE)
Mew (DK)
Mhoo
The Middle East (AUS)
Navigators
Ou Est Le Swimmingpool******* (UK)
The Pink Robots
Rox* (UK)
School Of Seven Bells******** (US)
Shining
Slow Club#
Susanna & The Magical Orchestra#
Susanne Sundfør
Taxi Taxi!** (SE)
The Twelwes******* (BR)
3500 MHz#
Twin Atlantic (UK)
Ultra Mega Technobandið Stefán******* (ISL)
Uncle Deadly
Volbeat (DK)
Zeromancer
Uncle Deadly
Valentourettes**********
Wardruna******

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

* lagt til 6. april
** lagt til 7. april
*** lagt til 8. april
**** lagt til 9. april
***** lagt til 15. april
****** lagt til 19. april
******* lagt til 20. april
******** lagt til 23. april
********* lagt til 10. mai
********** lagt til 18. mai
# lagt til 20. mai

MiG Tautra

Tautra, 22.-25. juli

Ikke vurdert.

Disse spiller på MiG Tautra 2010:
A1
Lisa Børud
Different Colour
Jerusalem
Ellen Miles
PELbO

Vinjerock

Eidsbugarden (Jotunheimen), 22.-25. juli

Ikke vurdert.

Disse spiller på Vinjerock 2010:
Casiokids*
Thomas Dybdahl
Gåte
Hjálmar (ISL)
Howl*
Sivert Høyem*
Ila Auto
Johnossi* (SE)
Navigators
The New Wine
Ogobor
Ingrid Olava
Raga Rockers*
Ralph Myerz & The Jack Herren Band*
Skambankt
Staut

* lagt til 9. april.

Telemarkfestivalen

Bø i Telemark, 22.-25. juli

Ikke vurdert.

Disse spiller på Telemarkfestivalen 2010:
Anders Røine, Harald Skullerud og Mattis Kleppen (bestillingsverk)
Kiran Ahluwalia
Danu
Ila Auto
Henning Gustavsen
Blum & Haugaard
Bjørset & Bjørgum
Hekla Stålstrenga
Ungfolk
Nordic
Rajasthan Roots
Hauk Buen
Bratland og Yndestad
DJ 99
Daniel Sandén-Warg
Spelemannslaget Bøheringen
Bø Juniorspelemannslag
Bø Dansarring

Artikkelen fortsetter under annonsen

Malakoff Rockfestival

Nordfjordeid, 23.-24. juli

Ikke vurdert.

Disse spiller på Malakoff 2010:
BigBang
Tellusalie
Thomas Dybdahl
The Pink Robots
The Cumshots
Navigators

Palmesus

Kristiansand, 23.-24. juli

Ikke vurdert.

Disse spiller på Palmesus 2010:
Datarock
Yves Larock (CH)
Rune Refling
Todd Terje

Månefestivalen

Fredrikstad, 23.-25. juli

Ikke vurdert.

Disse spiller på Månefestivalen 2010:
BigBang
bob hund
tellusalie

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sjonafestivalen

Sørsjona, 24.-25. juli

Ikke vurdert.

Disse spiller på Sjonafestivalen 2010:
Black Debbath
Bare Egil Band
Superfamily
Gaia Epicus
The Micropops
Moving Oos
Queduhska
Pumpin' The Lows
Pangera
Trond Nilsen Band

Canal Street (Arendal Jazz Og Bluesfestival)

Arendal, 27. juli - 1. august

Ikke vurdert.

Disse spiller på Canal Street 2010:
Melody Gardot (US)
Esperanza Spalding (US)
Richard Bona (KAM/US)
Kent (SE)
Veronica Maggio (SE)
Lars Lillo-Stenberg
Jaga Jazzist
Torbjørn Dyrud
Guro von Germeten
Frøy Aagre
Synne Sanden
Jon Eberson
The Rosenberg trio (NL)
Margaret Stowe (CAN) & Barbara Jungfer (DE)

Artikkelen fortsetter under annonsen

Countryfestivalen Seljord

Seljord, 28. juli - 1. august

Countryfestivalen Seljord lokker med et knippe gode og aktuelle navn som passer som hånd i hanske til profilen deres, navnet tatt i betraktning.

Hellbillies er bekreftet til Countryfestivalen Seljord. Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)Hellbillies er bekreftet til Countryfestivalen Seljord. Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)

Men kjenner countryfansen besøkelsestiden sin rett, så vil de antageligvis - uavhengig av programmet - også dette året valfarte til Telemarks skoger med sine campingvogner, bobiler og firemannstelt, oppbankret med store mengder drikkevarer og grillmat, samt en passe dose «hei-hvor-det-går»-innstilling, og synge med uansett om de kan sangene eller ei.

Programmet er det i alle fall ikke noe å utsette på foreløpig...

Disse spiller på Countryfestilvalen Seljord 2010:
Carlene Carter (US)
Hellbillies
Steff Nevers
Nitty Gritty Dirt Band (US)
Too Far Gone
Vassendgutane

Artikkelen fortsetter under annonsen

Storåsfestivalen

Storås (Trondheim), 30.-31. juli

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mens Gåte gjenoppstår i nærtraktene på Storåsfestivalen. Foto: Anja Kristin Kleiven (Scanpix)Mens Gåte gjenoppstår i nærtraktene på Storåsfestivalen. Foto: Anja Kristin Kleiven (Scanpix)

Storåsfestivalen har gått fra å være et verdig alternativ til de store kredfestivalene lenger sør (Hove, Quart, Øya, Slottsfjell), til å bli en blanding av rølpete familieunderholdning (de har blant annet hatt Ole Ivars på plakaten) og rock'n'roll, krydret med fikse navn innen hiphop og indiepop.

I år velter rølpepilen nesten til bånns på skalaen med både D.D.E. og Bjørn Hellfuck som trekkplaster på plakaten. Sivert Høyem og Kråkesølv bidrar på sin side til å løfte pilen litt i den motsatte retningen, mens firkløveret Gåte, John Olav Nilsen & Gjengen, Lillasyster og Veronica Maggio alle er stødige nok på egne ben til å kunne skape uforglemmelige festivaloppevelser i trøndelags indre skoger i slutten av juli.

Disse spiller på Storåsfestivalen 2010:
The BlackSheeps
Blizzard
D.D.E.
Gåte
Bjørn Hellfuck
Sivert Høyem
John Olav Nilsen & Gjengen
Kråkesølv
Lillasyster (SE)
Veronica Maggio (SE)
Onkl P & Jaa9
Pelbo
The Pink Robots
Pony The Pirate
22

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sommerfesten

Giske, 30.-31. juli

Ikke vurdert.

* Program lagt til 6. mai.

Disse spiller på Sommerfesten 2010:
Tom McRae (UK)
Serena Maneesh
Maria Mena
Lise Of The Woods (Lise Karlsnes)
Mark Kozelek (US)
Minor Majority
Haddy N’jie
Stein Torleif Bjella
Maria Arredondo
Sarah Blasko (AUS)
Christel Alsos
Raymond Och Maria (S)
Casiokids
Askil Holm
Montèe
Charlie Siem (UK)
Harry’s Gym
Eva And The Heartmaker
Gemma Ray (UK)
Susanna And The Magical Orchestra
Kakkmaddafakka
diskJokke
Captain Walker
Egil Olsen
Jens Carelius
Robert Post
Number Seven Deli
Johnny Hide
The Margarets
Simon Says No!
Maria Due
Sibir
The New Wine
Norma Sass
Tore Hansen
The River Phoenix (DK)
Jonas Nielsen
The Early Days (S)
Cashier No.9 (UK)
The Miserable Rich (UK)
Liz Green (UK)
Orango
Moddi
Gerilja
Leif And The Future

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hamar Sommerfestival

Hamar, 30.-31. juli

Ikke vurdert.

Disse spiller på Hamar Sommerfestival 2010:
Armatage Shanks
The Sap
Crazy Diamond
Peau de Pèche
Road Rage
Shades of Floyd
Superfamily
Ørnulv Snortheim
Backstreet Girls
Glow
Nordgarden
Margfolket
Aleksander With
Chris Lee
Gaute Ormåsen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Eikerapen Rootsfestival

Eikerapen (Åseral), 4.-8. august

Ikke vurdert.

Disse spiller på Eikerapen Rootsfestival 2010:
Hellbillies
Thomas Dybdahl
CC Cowboys
Thom Hell
Ila Auto
Gunslingers
Tønes
Sergeant Petter
Flying Shoes
Vennesla Pizza & Rock'n'Roll Band
Stian Tønnessen
Maria Due
Oðeon

TreungenFestival

Treungen, 5.-7. august

Ikke vurdert.

Disse spiller på TreungenFestival 2010:
CC Cowboys
Gunslingers
Plumbo
Smokie
Stage Dolls
Donkeyboy
Modesty
Bonnie Tyler
D.D.E.

Lost Weekend

Kollevåg, Askøy, 5.-7. august

På øya Askøy utenfor Bergen har Lost Weekend i et tiår eller så markert seg med sin idylliske festival ved strandkanten mellom sand og berg, tang og tare.

Artistutvalget som har preget programplakaten til denne festivalen opp gjennom årene, har vært variert, og til tider imponerende, med store nasjonale og enkelte innertiere fra det internasjonale musikkartet her og der.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ikke vurdert.

Program lagt til 6. mai.

Disse spiller på Lost Weekend 2010:
bob hund (SE)
The Cumshots
Marit Larsen
Lars Vaular


Notodden Bluesfestival

Notodden, 5.-8. august

Bluespublikummet kan i år for aller første gang kjøpe dags- og festivalpass – istedenfor å kjøpe enkeltbilletter til hver enkelt konsert. Noe som bidrar til å modernisere den gamle festivalen, som likevel setter alle andre bluesfestivaler i vårt langstrakte land i skyggen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Årets program er foreløpig for magert til å kunne vurderes, men følg med for oppdateringer.

Ikke vurdert.

Disse spiller på Notodden Bluesfestival 2010:
Lonnie Brooks** (US)
Solomon Burke (US)
Dowchild
Dana Fuchs
Status Quo* (UK)
Robert Randolph & The Slide Brothers*
Øystein Greni & Joseph «Zigaboo» Modeliste*
Knut Reiersrud*
Mighty Sam McClain*
Janiva Magness*
Thornetta Davis*
Robin Rogers*

* lagt til 13. april
** lagt til 28. april

Artikkelen fortsetter under annonsen

Målrock

Årdalstangen, 6.-7. august

Ikke vurdert.

Disse spiller på Målrock 2010:
DumDum Boys
Sivert Höyem
bob hund (SE)
John Olav Nilsen & Gjengen
Bare Egil Band
Black Debbath
Bjørn Hellfuck
Staut
Odd

Raumarock

Åndalsnes, 6.-7. august

Raumarock i Åndalsnes mponerte stort med fjorårets fyldige og gode program. Årets festival har imidlertid et noe tynnere grunnlag, da de største navnene fremdeles mangler. Flere av artistene som allerede har skrevet under på kontrakten, blant dem John Olav

John Olav Nilsen & Gjengen spiller nesten på alle somerens festivaler. En av dem er Raumarock. Foto: Kyrre Lien (Scanpix)John Olav Nilsen & Gjengen spiller nesten på alle somerens festivaler. En av dem er Raumarock. Foto: Kyrre Lien (Scanpix)

Nilsen & Gjengen, John Olav Nilsen & Gjengen, Navigators og - ikke minst Åge Aleksandersen & Sambandet, er likevel store nok i norsk målestokk til å kunne dra lasset alene i den lille kommunen i Møre og Romsdal.

Det gjenstår å se hva de hoster opp etter førsteutgaven av årets festivalguide publiseres, men vi har fremdeles troen på noe enda større. Følg med for oppdateringer.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Disse spiller på Raumarock 2010:
Bare Egil presenterer Bare Egil Festivalen
Blood Command*
Djerv
Gåte
Bjørn Hellfuck
John Olav Nilsen & Gjengen
Lillasyster* (SE)
Navigators
The Pink Robots
Ove Rocketroll
Shining*
Yoga Fire
Åge Aleksandersen & Sambandet

* lagt til 19. april

Øya

Oslo, 10.-14. august

Her er det bare å ta av seg hatten! I år, som i fjor, skiller Øya seg soleklart ut som årets desidert mest interessante festival innenfor våre landegrenser. Ingen, om noen, er i nærheten av å kunne matche Øyas spreke bookingprofil (det måtte i så fall være Hove, men selv de halter i forhold), og deres evne til å finne de mest spennende nykommerne som har fått anledning å vise seg frem siden forrige års festival, kombinert med de store internasjonale stjernene fra nær- og fjern fortid. De fleste med en fot, eller i det minste en tå, plantet i den alternative rockjorden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv om Øya fremdeles har til gode å booke den virkelig store, store headlineren, så plukker de år etter år fra øverste hylle fra mellomsjiktet. I år har de for eksempel klart å lokke the modfather himself, Paul Weller, til Middelalderparken. En levende legende som aldri før har opptrådt i vårt langstrakte land. Respekt!

Iggy & The Stooges er kanskje et større navn, men hakket mindre eksklusivt med tanke på hvor ofte punkens bestefar har spilt rundtom i løpet av det siste tiåret eller så.

Det faktum at Motorpsycho skal spille låtene fra 1994-klassikeren «Timoty's Monster», er i seg selv en så unik begivenhet at det alene kunne ha toppet enhver annen festivalplakat alene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ellers er det selvfølgelig, som nevnt inledningsvis, alle de spennende navnene fra undergrunnen som har vokst seg store i løpet av det siste åre, som gjør Øya til en festival i særklasse. Bare i år, byr de i den sammenheng på navn som The xx, La Roux, The Gaslight Anthem, Girls, Lucy Swann og Local Natives. For å nevne noen få.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Glem heller ikke headlinerne LCD Soundsystem, M.I.A., Pavement, Q-Tip og Robyn.

Øya drar med andre ord seieren i land for andre året på rad i vår festivalguide. Og ennå gjenstår en haug med navn på årets programplakat!

Disse spiller på Øya 2010:

Mod-ikonet paul Weller spiller på årets beste festival i august. Foto: Darko Vojinovic (AP Photo/Scanpix)Mod-ikonet paul Weller spiller på årets beste festival i august. Foto: Darko Vojinovic (AP Photo/Scanpix)

Against Me! (US)
Air** (FR)
Altaar
Baroness (US)
Big Boi (US)
Blood Command
Broken Bells****** (US)
Casiokids
CCTV
Converge (US)
The Cumshots
Cymbals Eat Guitars (US)
Djerv
¤Eskimo********
Field Music**** (UK)
Fool's Gold (US)
¤Four Tet******** (UK)
Fucked Up** (CA)
The Gaslight Anthem (US)
¤Get Dancy********
Girls (US)
Iggy & The Stooges (US)
Imperial State Electric* (SE)
Invasion (UK)
¤Jamie XX******** (The xx, DJ-set - UK)
John Olav Nilsen & Gjengen
Jonsi (IS)
Karpe Diem
King Midas Sound (UK)
Kråkesølv
¤Kumar******** (CU)
La Roux (UK)
LCD Soundsystem (US)
LidoLido
Lindstrøm & Christabelle
Local Natives (US)
Lucy Swann
M.I.A. (UK)
Major Lazer (JM/US/UK)
Marina The Diamonds (UK)
The Megaphonic Thrift
Mhoo
Motorpsycho (perf. Timothy's Monster)
Navigators
Necessary*******
Lillebjørn Nilsen***
Obliteration
Ingrid Olava
Ost & Kjex******
Panda Bear (US)
Paul Weller (UK)
Pavement (US)
Pow Pow
Purified In Blood
Q-Tip (US)
Raekwon (US)
Robyn (SE)
Ingeborg Selnes*******
Serena-Maneesh
Shining
Sleepy Sun**** (US)
Sleigh Bells (US)
Mike Snow (SE/US)
The Specials***** (UK)
Surfer Blood (US)
Susanne Sundfør
1349*******
Todd Terje & Dølle Jølle******
Tony Allen (NG)
Trash Talk** (US)
Tune-Yards (US)
Lars Vaular
¤The Whip******** (UK)
The xx (UK)

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

* lagt til 8. april
** lagt til 13. april
*** lagt til 26. april
**** lagt til 29. april
***** lagt til 10. mai
****** lagt til 12. mai
******* lagt til 18. mai
******** lagt til 20. mai
¤ = Øyanatt-arrangement

Sildajazz

Haugesund, 11.-15. august

Ikke vurdert.

Disse spiller på Sildajazz 2010:
Program ikke klart

Varangerfestivalen

Vadsø, 11.-15. august

Ikke vurdert.

Disse spiller på Varangerfestivalen 2010:
Ingen navn klare

Periferifestivalen

Glesvær (Sotra), 13.-14. august

Ikke vurdert.

Disse spiller på Periferifestivalen 2010:
Ingen navn klare

Oslo Jazzfestival

Oslo, 16.-21. august

Programmet er foreløpig for ufullstendig til at vi har kunnet vurdere det

Disse spiller på Oslo Jazzfestival 2010:
Ornette Coleman
Toots Thielemans Quartet
Helge Lien Trio*
The Real Thing*
Christianssand String Swing Ensemble med Fliflet/Hamre*
Tonje Unstad*
Slugfield*
Melody Gardot** (US)

* lagt til 29. april
** lagt til 6. mai

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kartfestivalen

Gvarv (Sauherad i Midt-Telemark), 19.-21. august

I år er Kartfestivalen i Telemark flyttet til august, mens programmet foreløpig på ingen måte kan kalles komplett. Så langt står imidlertid veteranene i Jethro Tull og skinner med gullskrift ved siden av BigBang, som på sin side synes å dukke opp på nesten enhver festivalplakat denne sommeren.

Med kun to navn på plakaten, er også grunnlaget for tynt til å trille terning. Men følg med for oppdateringer.

Disse spiller på Kartfestivalen 2010:
BigBang
Jethro Tull (UK)

Pstereo

Trondheim, 20.-21. august

Artikkelen fortsetter under annonsen

Pstereo, lokalisert ved Nidelva og Nidarosdomen i Trondheim, har ord på seg for å være en kredfestival som ikke booker et hvilket som helst navn bare for å lokke til seg tilskuere.

Dette er ingen overraskelse med tanke på de foregående festivalene arrangert av denne gjengen, og det gjenspeiles også tydelig på årets program.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Åge Aleksandersen tar med seg Sambandet til flere festivaler i sommer, blant annet på Pstereo i Trondheim. Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)Åge Aleksandersen tar med seg Sambandet til flere festivaler i sommer, blant annet på Pstereo i Trondheim. Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

Menneskene bak Pstereo er i likhet med folkene som står bak Øya, mennesker som helt tydelig brenner for å spre den gode musikken til folket. De lykkes også langt på vei med misjoneringen sin, selv om de ikke når helt frem til de store kommersielle massene.

I år kan de imidlertid nå litt lenger, med trekkplastre som de svenske radioyndlingene Robyn og [ingenting] på plakaten, mens DumDum Boys og Åge Aleksandersen & Sambandet likevel vil være de to store lokale som sannsynlighet vil tiltrekke seg aller mest oppmerksomhet i Trondheim og omegn.

Det mest spennende navnet på årets plakat, må likevel være Soup (også de fra lokaltraktene), som ble møtt med en sekser på terningen her i ABC Nyheter for sitt andre album, «Children Of E.L.B.».

Artikkelen fortsetter under annonsen

Konkludert står altså dermed Pstereo for et av årets aller mest spennende program så langt. Og det er også i dette tilfellet langt igjen før bookingen er komplett.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Disse spiller på Pstereo 2010:
Blood On Wheels
Jack Dalton
DumDum Boys
[ingenting] (SE)
Israelvis
John Olav Nilsen & Gjengen
Kvelertak
Moddi
Navigators
Robyn (SE)
Rubik (FIN)
Soup
St. Helen
When Saints Go Machine (DK)
Åge Aleksandersen & Sambandet

Parkenfestivalen

Bodø, 20.-21. august

Bodøfestivalen Parken skyter nærmest til gull allerede nå ved å love møte med de franske dunderklumpene i Gojira til årets festival i august. Verken Navigators eller DumDum Boys kan anses som like eksklusivt da de begge dukker opp på en rekke andre festivaler denne sommeren, men sammen med blant annet kuriositeten Knutsen & Ludvigsen, viser Bodø-festivalen muskler i år igjen, og kan sole seg i glansen fra et høyt kast på terningen allerede nå.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men, som nevnt tidligere i artikkelen: Det er fremdeles tidlig på året, og programmet kan utvides til noe langt bedre enn det som allerede nå er bra.

Disse spiller i Parken 2010:
Alberta Cross***
DumDum Boys
Gojira (FRA)
Sivert Høyem*
Kelis** (US)
Knutsen & Ludvigsen (utgår pga. Gustav Lorentzens bortgang)
Kollwitz
Navigators
Æ Og Dem

* lagt til 31. mars
** lagt til 13. april
*** lagt til 26. april

Jugendfest

Ålesund, 20.-21. august

Ikke vurdert.

Disse spiller på Jugendfest 2010:
Röyksopp
deLillos
Veronica Maggio (SE)
Madcon
Raga Rockers
Jahn Teigen
Pony The Pirate
The Pink Robots
Yoga Fire
John Olav Nilsen & Gjengen

Hole In The Sky

Bergen, 25.-28. august

De svartkledde i Bergen må vente helt til slutten av august før de får realisert sitt alternativ til påskefestivalen Inferno i hovedstaden. Det forhindrer dem liikevel ikke fra å røpe noen av sensommerens bekreftede navn, hvis plakat toppes av svartmetallens tungvektere i Venom.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Resten av programmet fylles opp gradvis frem til august, enn så lenge avventer vi derfor å trille terning for årets Hole In The Sky.

Disse spiller på Hole In The Sky 2010:
Angel Witch
Cathedral
Dead Congregation
The Devil's Blood
Obituary
Obliteration
Repugnant
Secrets Of The Moon
Venom

Døgnvill

Tromsø, 2.-4. september

Ikke vurdert.

Disse spiller på Døgnvill 2010:
a-ha
Thomas Dybdahl
Ozzy Osbourne*

* lagt til 16. april

Lofoten Countryfestival

Leknes, 2.-4. september

Ikke vurdert.

Disse spiller på Lofoten Countryfestival 2010:

Program ikke klart.

Disse spiller på Oslo Jazzfestival 2010: