Fritt Ords Pris til Bushra Ishaq og Abid Q. Raja

Abid Q. Raja og Bushra Ishaq får  Fritt Ords Pris for 2010. Foto: Scanpix
Abid Q. Raja og Bushra Ishaq får Fritt Ords Pris for 2010. Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fritt Ords Pris for 2010 går til Bushra Ishaq og Abid Q. Raja.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Raja får prisen for å ha skapt arenaer for dialogmøter med temaer som er viktige i det offentlige ordskiftet. Han har vært en energisk debattant i en konfliktfylt tid, heter det i begrunnelsen.

Ishaq har ifølge styret i Fritt Ord fått prisen fordi hun med sin klare forankring i muslimsk tro og miljø, og med sin argumentasjon og brubyggende form, har bidratt til å videreutvikle forståelsen av hva det vil si å leve i dagens flerkulturelle samfunn.

Medisinstudent

Ishaq er født i 1985 og studerer ved Det medisinske fakultet og er forskerstudent ved Avdeling for fysiologi ved Universitetet i Oslo. Hun er fredsarbeider i den internasjonale organisasjonen Youth Global Harmony Association. Hun er også medlem i kvinnepanelet til Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet.

Ishaq har fra 2007 vært dialogarbeider i kontaktgruppen for Mellomkirkelig råd og Islamsk Råd Norge, og er tidligere leder av Muslimsk studentsamfunn.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Allsidig bakgrunn

Raja er født i 1975 og arbeider i dag som nemndleder i Utlendingsnemnda. Han er utdannet jurist og vararepresentant for Venstre på Stortinget.

Raja har arrangert flere dialogmøter om likestilling av minoritetskvinner, forbudt kjærlighet, imamenes samfunnsansvar, kvinneundertrykking, ytringsfrihet, hat mellom minoritetsgrupper, og voldelige demonstrasjoner, og han har vært opptatt av å skape arenaer der minoritetsungdom kan møte politikere, journalister og beslutningstakere.

Penger og statuett

Fritt Ord er en privat stiftelse som arbeider for å fremme ytringsfrihet og offentlig debatt. Fritt Ords Pris er institusjonens høyeste utmerkelse. Prisbeløpet er på 200.000 kroner til hver av de to mottakerne. De får også Fritt Ord-statuetten, som er signert Nils Aas.

Prisen blir delt ut mandag 10. mai i Oslo. (©NTB)