Boliglånskalkulator

Artikkelen fortsetter under annonsen

<pBoliglånskalkulatoren er laget med det formålet at den skal være til hjelp for å finne det billigste boliglånet for deg.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Se også

Boliglån
Les mer om boliglån på ABC Penger.

Boliglånsoversikt
Viser de fem beste bankene på fire beløp innenfor både 60 prosent og 80 prosent av markedsverdi. Totalt 8 lister.

Boliglånskommentar
Kommentarer til de enkelte bankene som er med i renteoversiktene. Du trenger ofte mer opplysninger om banken enn det som står i renteoversikten.

ANDRE MARKEDSOVERSIKTER: Finansportalen - boliglån
Bankene legger selv inn sine renter. De fleste bankene er med. Klikk vekk valgene for førstehjemslån og lån med rentak.

Dine Penger - Boliglån

Norsk Familieøkonomi - Boliglån

Det er ikke nok å se bare på renter og gebyrer. Det er også andre forhold som har betydning. Dette kan du lese mer om i boliglånskommentar.

I kalkulatoren velger du sikkerhetsklasse (60 prosent eller 80 prosent av markedsverdi), og legger inn lånebeløp. Kalkulatoren regner ut effektiv rente for hver enkelt lånegiver, ut fra hvilket lånebeløp du legger inn. Samtidig blir det månedlige terminbeløpet regnet ut (regnes som annuitetslån).

Du kan lese mer om boliglån i Låneseksjonen.

Om utvalget
Alle landets banker blir gjennomgått. Av disse presenterer vi her et utvalg. Dette består av bankene med de laveste rentene, samt et fast utvalg av de største bankene, og eventuelt noen som markedsfører seg sterkt uten av de verken er blant de største eller beste. De største er med fordi de aller fleste er kunde i en av disse bankene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Prinsipper for renteoversikten
Rentelisten skal alltid være sammenlignbar. Du vil ikke finne en blanding av «gamle» og «nye» rentesatser. Det vil derfor ta to til tre uker etter en rentejustering fra Norges Bank før vi presenterer de nye satsene. Vi regner selv ut alle effektive renter for å sikre at alle satser er regnet ut på likt grunnlag. Alle bankers tilbud blir manuelt gjennomgått og vurdert.

Kundebindinger/fordelsprogram
For en lånetager er det gunstigst å bli tilbudt et lån uten noen andre bindinger. Det er to hovedretninger for å bli en fordelskunde. Det ene er å betale for et «fordelsprogram». Det andre er å bli totalkunde ut fra et visst nivå på kundeforholdet. Svært mange av bankene har et slikt system. Du må dermed kjøpe andre tjenester i banken for å få de gunstigste vilkårene.

Om rentefastsettelsen i bankene
Noen banker tilbyr en gitt rente så lenge du tilfredsstiller sikkerhetskravet og eventuelt et visst lånebeløp. Andre banker har såkalte «fra-renter». Rentesatsen som er oppgitt er den gunstigste banken kan gi deg, men det er slett ikke sikkert at det er den satsen du blir tilbudt.

Du kan lese mer om bankenes kundebindinger, rentefastsettelse og annen informasjon om de enkelte bankene i boliglånskommentar.

Sikkerhetsklasse
Lånestørrelse
Nedbetalingstid (antall år)
Skal lånet være avdragsfritt?
RenterEtabl.Årlig Termin-
BankNom.Effektivgebyrt.gebyrbeløp