Vikings unggutter overrasket alle

Da forventningene til Viking var som lavest, feide laget Brann av banen med 4-0 i vestlandsderbyet søndag.

Birkir Bjarnason og Eirik Bakke under eliteseriekampen mellom Viking og Brann på Viking stadion. Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix
Birkir Bjarnason og Eirik Bakke under eliteseriekampen mellom Viking og Brann på Viking stadion. Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et antatt svekket Viking-lag framsto med langt mer energi og selvtillit enn hjemmepublikummet torde å håpe på før sesongpremieren hjemme i Stavanger. Viking hadde full kontroll på bergenslaget kampen gjennom, og spilte seg opp i takt med at målene føk inn.

Knapt noen, selv ikke Viking-trener Åge Hareide, savnet skadde Tomasz Sokolowski eller Martin Fillo slik erstatterne Vidar Nisja og Andreas Ulland Andersen spilte søndag.

Nisja, som egentlig er på vei bort fra Viking, bygget selvtillit og tillit hos treneren etter å ha dundret inn 2-0 målet. Hjørnesparket som skapte sjansen var det han selv som skaffet. Men den store figuren var nevnte Ulland Andersen. 20-åringen spilte seg rett inn i Viking-fansens hjerter med målfarlig og solid vingspill. Han blir meget vanskelig å sette ut i neste kamp uansett hvilke spillere som blir tilgjengelige.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Patrik Ingelsten, Nisja og Alexander Ødegaard ordnet tre måls ledelse til pause, og Birkir Bjarnason fastsatte resultatet i annen omgang.

Viking spilte ikke spesielt bra, men klokt og for en gangs skyld effektivt. Tre mål på en omgang er svært sjelden kost i Stavanger. Viking kunne dermed ta pause til stående trampeklapp fra et overveldet publikum.

Tafatt Brann

Etter hvilen sank Viking nedpå som vanlig er med en solid ledelse, men Brann benyttet seg ikke av muligheten til å ta tak i kampen. Eirik Bakke & co. framsto som usedvanlige tafatte og spilte seg knapt fram til en halvsjanse mot Rune Almenning Jarstein, som dermed fikk reist kjerringa etter den miserable serieåpningen mot Vålerenga.

Ikke bare tapte Brann så det sang, men laget pådro seg tre gule og et rødt kort (til Rudolph Austin kvarteret før slutt) som sannsynligvis vil gi utslag i form av karantener senere i sesongen. Dømt ut fra Branns to første seriekamper, ser det ut til at gullet har meget lang vei «hem» til Bergen. (©NTB)