Marits søte bursdagsfest

Marits søte bursdagsfest
Marits søte bursdagsfest
Artikkelen fortsetter under annonsen

Alle hyllet Marit Bjørgen på hennes store 30-årsdag søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv bidro hun med å vinne også det aller siste verdenscuprennet for sesongen i det tette snøværet i Falun. Dermed vant også OL-dronningen minitouren i Sverige.

Feiringen av dagen startet tidlig.

– Jeg ble vekket av at alle jentene på laget kom syngende inn på rommet. Jeg fikk også gaver, både champagne og øredobber, sa Bjørgen.

Etter løpet ble det full hyllest på stadion med en drøss prisutdelinger, og publikum feiret 30-åringen med å synge bursdagssangen. De ropte også tre ganger hurra for henne. Bjørgen var et eneste stort smil på podiet.

Beste

– Hvordan er det å bli 30?

– Jeg er i min beste alder. Du lærer av alt du har gjort, sa Bjørgen, som slett ikke var ferdig med feiringen av dagen. Søndag kveld disket Falun-arrangøren opp med verdenscupfest, og Bjørgens dag skulle markeres ytterligere.

Til uken blir noen rolige skiturer. I slutten av uken starter evalueringen av årets sesong. Den blir ikke altfor heftig for Bjørgens del. Det aller meste har gått veien for Rognes-løperen denne sesongen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hun fikk en knallåpning allerede på de to helgene på Beitostølen i november, og hun bare fortsatte før hun tok en pause fra verdenscupen i slutten av desember. Totalt har hun hentet inn drøye millionen i premiepenger i verdenscupen, til tross for at hun ikke stilte i Tour de Ski.

Tøft

Bjørgen har beholdt motivasjonen oppe, og selv på avslutningsdagen holdt hun tempoet til siste meter var unnagjort. Sammenlagtseieren i verdenscupfinalen var aldri truet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det var ekstremt vanskelig å gå teknisk bra på ski, men jeg klarte å holde unna i det som har vært en fantastisk sesong.

Verdenscupvinneren Justyna Kowalczyk kom på 2.-plass 51,9 sekunder bak, mens Charlotte Kalla slo Kristin Størmer Steira i kampen om 3.-plassen.

Arrangøren ba nasjonene om hjelp i et forsøk på å holde løypene noenlunde åpne og gangbare.

– Vi fikk en forespørsel i dag tidlig om vi kunne hjelpe til, og vi bidro med 10 mann til forpatruljen, sa sportssjef Åge Skinstad, som selv var en av dem som gikk opp sporet til Bjørgen.

– Uten den jobben som ble gjort ville det ha blitt veldig tungt for løperne, mente Skinstad. (©NTB)