John Carew med assist

John Carew (midten) kunne feire etter å ha framprovosert et selvmål fra Wigan. (Foto: Scanpix)
John Carew (midten) kunne feire etter å ha framprovosert et selvmål fra Wigan. (Foto: Scanpix)

Aston Villa er fortsatt for fullt med i kampen om spill i Europa neste år etter å ha beseiret Wigan på bortebane.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter) Wigan - Aston Villa 1-2

John Carew var med fra start da Aston Villa gjestet DW Stadium og Wigan for hengekamp i kveld. Kampen var viktig for begge lagene, Villa måtte vinne for å ikke bli hektet av i kampen om fjerdeplassen og den siste gjeve plassen i Europa. Wigan på sin side trengte poengene for å være helt sikre på å parkere lagene under streken.

Oppgjøret startet med halvsjanser til begge lag. Aston Villa prøvde å sette i gang kantspillet, mens Wigan kom med én og én spiller framover. Hjemmelaget lyktes bare halvveis og avslutningsforsøkene skremte aldri Brad Friedel i Villa-målet.

Mer heldige med taktikken var Aston Villa. Etter 12 minutter satte James Milner fart med ball og tok med seg venstrekanten sin. Ballen ble slått flatt inn i feltet til Ashley Young som trillet den i mål, men uheldigvis for Villa var han offside-plassert.

Ingen av lagene skapte store sjanser frem til det 25. minutt. Aston Villa etablerte et trykk på Wigans halvdel og Stuart Downing kom til et innlegg fra høyre. Ballen fant hodet til Carew som headet bakover i feltet. Det hele så tilsynelatende ufarlig ut, da det kun var Wigan spillere der ballen var på vei. James McCarthy hadde tatt turen ned fra midtbanen og han prøvde å sende ballen vekk med en klarering. På mystisk vis klarte han ikke å få ballen opp på banen, men i en fin bue i eget mål. Keeper Kris Kirkland reagerte for seint og klarte ikke å avverge selvmålet.

Wigan brukte derimot ikke lang tid på å svare. Bare to minutter etter scoringen fikk de et frispark fra sin høyre side. Det ble skutt hardt inn mot mål og Gary Caldwell fikk pannebrasken først på ballen. Ballen skiftet så vidt retning og satte Friedel nok ut av spill. Dermed var lagene like langt.

Lagene fortsatte å skape småsjanser etter målene og nærmest kom John Carew. Ashley Young tok med seg ballen fra egen halvdel og slapp til Lørenskog-mannen på 20 meter. Carew tok med ballen inn i feltet og avsluttet, men keeper Kirkland var fint med på notene og avverget med en beinparade.

De siste 45 minuttene lignet mye på de foregående. Lagene var forholdsvis jevne, både i spill og sjanser. Wigan-manager Roberto Martinez valgte å gjøre sitt første bytte allerede etter 55 minutter. Ut gikk Charles N’Zogbia og inn kom stortalentet Victor Moses. Unggutten satte litt mer fart på Wigan, men laget kom heller ikke nå til store farligheter.

Avgjørelsen falt etter 63 minutters spill.Ashley Young slo et innlegg som Kirkland prøvde å plukke i duell med flere spillere. Sisteskansen kom ikke skikkelig opp i situasjonen og ballen ramlet ut til James Milner utenfor 16-metersstreken. Den engelske landslagsspilleren kunne dermed prikke inn ny ledelse for Midlands-laget.

Flere scoringer ble det ikke og Wigan er fortsatt ikke trygge på å beholde plassen. På lørdag tar de i mot bortesvake Burnley til ny hjemmekamp og denne kan vise seg å bli svært viktig for Martinez’ menn. Som eneste lag i Premier League er Aston Villa fortsatt ubeseiret etter nyttår, og for fullt med i kampen om fjerdeplassen.

Personvernpolicy