Mourinho sendte Chelsea ut av Champions League

TAKK OG HEI: Her pulveriserer Samuel Eto'o Chelseas håp om avansement i Champions League med kampens eneste mål på Stamford Bridge. Inter-boss José Mourinho fikk sin triumf over gamleklubben. Foto: AP

Men utsatte feiringen: – Chelsea er fortsatt mitt hjem.

Champions League, åttendedelsfinaler, andre kamp:

Chelsea (England) – Inter (Italia) 0-1 (0-0), sammenlagt 1-3

Mål: 0-1 Samuel Eto’o (79)

38.107 tilskuere

Rødt kort: Didier Drogba (87), Chelsea.

- - -

Sevilla (Spania) – CSKA Moskva (Russland) 1-2 (1-1), sammenlagt 2-3.

Mål: 0-1 Tomas Necid (39), 1-1 Diego Perotti (41), 1-2 Keisuke Honda (55)

30.000 tilskuere

- - -

Spilles onsdag: Barcelona – Stuttgart (første kamp 1-1), Bordeaux – Olympiakos (1-1).

Kvartfinaleklare forrige uke: Arsenal (England), Bayern München (Tyskland), Lyon (Frankrike), Manchester United (England).

Kvartfinaler og semifinaler trekkes fredag.

(NTB)

(ABC Nyheter): Chelsea–Inter 0–1, 1–3 sammenlagt.

– Etter kampen vil jeg være «The Special One». Med seier og med tap. Selvfølgelig, sa José Mourinho i går.

Ingen i verden – aller minst José Mourinho selv – vil kalle ham mindre spesiell etter kveldens triumf over Chelsea.

Inter-sjefen knekte Carlo Ancelotti i managerduellen, med en taktisk triumf som hadde Mourinho stemplet over hele seg, og sendte gamleklubben på hodet ut av Champions League.

Det ble ingen kamp for fotballromantikere som Arsène Wenger, det minnet lenge mer om en krig. Men en suveren annen omgang av Inter sikret en, ikke minst for italiensk fotball, ytterst kjærkommen og prestisjetung triumf.

Wesley Sneijder var sjef på banen, Mourinho var sjef på stadion, Samuel Eto’o ble matchvinner – og Didier Drogba understreket poenget ved å bli utvist tre minutter før slutt.

Det ble en spesiell kveld.

Offensiv Mourinho

– Jeg er stolt og glad, for spillerne gjorde en utrolig jobb. Vi vant fordi vi var det klart beste laget. Det var en nesten perfekt kamp både av laget og av enkelte spillere, sa Mourinho etter kampen, ifølge NTB.

Startoppstillingen hans – med spissene Eto’o, Milito og Pandev, og med offensive Sneijder – ga beskjed om at bortemål lå høyt på prioriteringslisten, men i en meget god første halvtime var Inters defensiv solid som granitt.

De dominerte banespillet, var farlige til høyre, med en frisk Eto’o og en glimrende Maicon.

Duoen skapte omgangens første store sjanse. Det tok 34 minutter.

En viss mann har sagt at det beste man kan gi en venn, er en god pasning. Maicon lurte John Terry med en av ypperste merke, og leverte Eto’o fri på bakre stolpe, men kamerunerens heading var en gave til Chelsea-burvokter Turnbull.

Og så overtok Chelsea. Med en Didier Drogba som levde etter samme regel som Maicon.

To minutter før pause fant han Nicolas Anelka alene foran mål med en krempasning, men spisskollegaens mottak var for svakt, Julio César avverget.

Sneijder overtok showet

Da dommer Stark blåste for hvilestund, etter muligens å ha snytt Chelsea for straffe da Samuel tok livtak på Drogba, var det mest kjærkomment for gjestene. Da han blåste for annen omgang, var Inter raskt tilbake der de startet første.

De hadde det klart beste laget, og de hadde den klart beste spilleren.

Wesley Sneijder dirket opp Chelseas forsvarslås gang etter gang, serverte lagkameratene fire store sjanser.

Han hælsparket Pandev igjennom, han spilte fri Milito – som avsluttet like uskarpt som han avsluttet skarpt i det første oppgjøret – og han fant Motta med et perfekt frispark.

Etter 78 minutter fant han Samuel Eto’o.

– Chelsea er fortsatt mitt hjem

Gjennombruddspasningen var perfekt – og Eto’os avslutning var omtrent like briljant. Angriperen, som var like skarp i kveld som han var uskarp i det første oppgjøret, banket ballen lavt i det venstre hjørnet.

Det gjorde kål på Chelseas ambisjon om Champions League-triumf – det eneste store trofeet de ikke har vunnet, trofeet som den Champions League-meritterte manageren Carlo Ancelotti for en stor del ble hentet for å sikre.

Didier Drogba fullførte en miserabel annen omgang med å bli utvist tre minutter før slutt etter to gule kort.

Og Mourinho?

Han gjorde som han lovet overfor gamleklubben på forhånd: Feiret litt, men ikke hemningsløst da Eto'o scoret det avgjørende målet.

– Det var en følelsesladd dag for meg, men jeg var godt forberedt. Jeg fokuserte på å hjelpe laget, og det gjorde jeg. Etter kampen feiret jeg ikke ute på banen, for jeg ville respektere hjemmet mitt. Chelsea er fortsatt mitt hjem. Men inne i garderoben feiret jeg, for dette var en stor seier for mitt lag, sier han.

Oppsummeringen av tvekampen med Chelsea tok Mourinho allerede på pressekonferansen i går. Han snakket om tiden siden avskjeden i 2007, om hva Chelsea har oppnådd med sine fire siste managere, mens «The Special One» vant et Serie A-trofé på første forsøk og er på vei mot et nytt.

– Jeg fortsetter å vinne viktige trofeer. De fortsetter å vinne trofeer. De har vunnet et FA-cuptrofé ...