Fire pågrepet på vei mot Norge

Skjermbilde fra pågripelsen, fra Aftonbladet tv.
Skjermbilde fra pågripelsen, fra Aftonbladet tv.
Artikkelen fortsetter under annonsen

De ble pågrepet i Sverige, ved grensen til Norge. De mistenkes for forberedelse til grovt ran. Svensk politi vurderte å gå inn i Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stockholmspolitiet fulgte etter dem fra Stockholm, en strekning på drøye 40 mil. De fire kjørte i tre biler, hvorav to var stjålet.

- De var på vei i retning mot Norge, men ble pågrepet mellom Töcksfors og norskegrensen, sier Mia Sundvisson ved politiet i Värmland til Aftonbladet.

De ble anholdt klokken 15.30 tirsdag ettermiddag. Og innsatsen skal ha vært massiv. Ifølge øyenvitner skal aksjonen ha inkludert mange politibiler, sivile politibiler, busser og et helikopter.

Vet ikke hvor de skulle

Hva de skulle og hvor de skulle i Norge, er ikke politiet sikker på.

- Vi vet ikke hvor de skulle. Vi hadde skjellig grunn for å mistenke dem for å forberede grovt ran, derfor pågrep vi dem nær grensen mot Norge, sier pressetalsmann Ulf Göranzon ved Landskriminalen i Stockholm til ABC Nyheter.

Han ønsker ikke å si noe om hva bakgrunnen for mistanken er, og heller ikke hvor lenge de har hatt mennene under oppsikt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Vi er inne i begynnelsen av etterforskningen, og jeg vil ikke si noe om bakgrunnen for mistanken. Det vil etterforskningen vise.

- Om fire personer pågripes under spaning, rykker vi ut med mye personell for å sikre at vi ikke rammes av unødige voldsomheter, sier pressetalsmann Ulf Göranzon ved Landskriminalen i Stockholm.

Vurderte å gå inn i Norge

Det er ikke klart om de pågrepne var bevæpnet.

- I og med at dette er mennesker som er minstenkte for forberedelse til grovt ran, måtte vi være ganske bestemte i vår inngripen, sier Bjarne Andersson, ved politiet i Värmland til Aftonbladet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

De fire skal være svenske statsborgere fra Stockholms-området.

- Jeg har ikke kjennskap til om dette er kjente kriminelle, men med tanke på den operasjonen som ble igangsatt, tror jeg ikke dette er amatører, sier han til ABC Nyheter.

- Jeg vet ikke eksakt hvor involvert norsk politi var. Jeg går ut fra at vi har pratet med dem, men jeg vet ikke sikkert, svarer Göranzon på spørsmål om hvor involvert norsk politi var.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men Andersson i Värmland bekrefter at norsk politi var involvert.

- Vi diskuterte å slippe dem over grensen, og var også i kontakt med norsk politi. Vi måtte orientere Norge dersom det ble aktuelt for svensk politi å krysse grensen. Men det medfører en del praktiske utfordringer, og for eksempel kunne vi ikke vært bevæpnet i Norge. Derfor ble det besluttet å pågripe dem på svensk side.

ABC Nyheter vet at det var Kripos som håndterte henvendelsen, men har ikke lykkes med å komme i kontakt med noen på norsk side som kan utdype kontakten.