SAS må betale Norwegian 175 millioner

FÅR ERSTATNING: Lagmannsretten har kommet fram til at SAS ulovlig har fått tilgang på sensitiv informasjon fra Norwegian.
FÅR ERSTATNING: Lagmannsretten har kommet fram til at SAS ulovlig har fått tilgang på sensitiv informasjon fra Norwegian.

Dømt for industrispionasje.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Borgarting lagmannsrett har funnet SAS skyldige i industrispionasje. Flyselskapet er dømt til å betale konkurrenten Norwegian 175 milloner kroner.

De kom dermed til samme konklusjon som tingretten, som også fant SAS skyldig. Dengang ble de dømt til å betale 132 millioner kroner, men saken ble anket.

- Vi er svært tilfreds med at lagmannsretten har dømt SAS til å betale Norwegian nærmere 175 millioner kroner i erstatning for den industrispionasjen vi ble utsatt for, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian i en pressemelding.

Stridens kjerne har vært sensitiv informasjon fra bookingsystemet Amadeus, som Norwegian mente SAS fikk fatt i på ulovlig vis.

Nå har altså lagmannsretten kommet fram til samme konklusjon.

- At lagmannsretten nå hever erstatningsbeløpet er et naturlig utfall av saken og vi er svært tilfreds med at dommen nå er falt, sier Kjos.

SAS vurderer å anke avgjørelsen.

Personvernpolicy