Bekrefter milliardkontrakt med Jackson

Arvingene etter Michael Jackson inngår milliardavtale med Sony Music. Foto: Cliff Schiappa (AP Photo/Scanpix)
Arvingene etter Michael Jackson inngår milliardavtale med Sony Music. Foto: Cliff Schiappa (AP Photo/Scanpix)

Rekordstor platekontrakt med Jackson-arvinger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Arvingene etter Michael Jackson viderefører den mer enn 30 år gamle kontrakten med Sony Music, melder plateselskapet selv.

John Branca og John McClain, som ivaretar boet etter avdøde Michael Jackson, bekrefter at de kommer til å fortsette det over 30 år lange forholdet som superstjernen har hatt til selskapet gjennom etikettene Epic, Columbia og Legacy Records.

Rekordstor avtale

Det spekuleres i at avtalen kan være verdt opp mot 1,5 milliarder kroner, dersom visse krav oppfylles, meldte finansavisen Wall Street Journal i går. I dag bekrefter Sony Music i en egen pressemelding at avtalen er i boks.

Rob Stringer, direktør i Columbia Epic Label Group sier:

- Michael har alltid vært et verdsatt medlem i Sony Music-familien. Vi er hengivene over å kunne ivareta arven etter dette ikonet og vi er henrykte for at vi får lov til å fortsette å dele musikken hans med verden i overskuelig fremtid.

Ti album

Avtalen dreier seg angivelig om ti albumprosjekter i løpet av syv år, inklusive et med tidligere ikke-utgitt materiale, og antagelig også musikken til Jackson-filmen «This Is It». Samlet har CD-, Blu-ray- og DVD-utgavene av «This Is It» til nå solgt mer enn fem millioner på verdensbasis.

Det er snakk om at gamle platetravere vil få ny innpakning, ifølge kilder på innsiden.

- Gjennom sin levetid satte Michael en ny standard for industrien, og hans unike visjon og talent har inspirert og begeistret mennesker i hvert eneste lille hjørne i verden, sier John Branca i en kommentar.

- Avtalen med Sony Music demonstrerer hvordan Michaels musikk kan videreføres ved å parkere alle tidligere kjente retningslinjer, sier han videre.

Salget bare fortsatte å øke

Etter Michael Jacksons død i fjor gikk salget av musikk og effekter rett til himmels, noe som gjorde den avdøde stjernen til en av fjorårets mestinntjenende artister. Klassikeren «Thriller» fra 1982 har stått oppført som tidenes mest solgte album på verdensbasis i mange år innen Jacksons død i fjor. Den gamle rekorden bare fortsatte å øke da dødsfallet ble kjent.

- Michael satte aldri lista like høyt som han gjorde med «Thriller», som nærmere tre tiår etter at den kom ut fremdeles står notert som historiens mest solgte album på verdensbasis, sier John McClain.

- Vi mener at vi gjennom Sony har funnet en samarbeidspartner som vet hva som skal til og som samtidig er i stand til å ivareta Michaels artisteri såvel som lidenskapen til fansen. Vi ser frem til å fortsette vårt samarbeid med Sony for å vedlikeholde og forsterke hans bemerkelsesverdige musikalske arv.

En avtale fra 1980-tallet sikret Jackson eierskap til utgivelsene sine, som Sony kunne utgi frem til 2015. Nå er datoen flyttet frem til 2017, og selskapet får også retten til nyinnspillingene, dersom avtalen går i boks.

Personvernpolicy