Buss rammet av snøskred

Det befant seg 17 passasjerer og 2 sjåfører om bord i bussen som tippet over like før klokken 13 i dag på E39 i Våtedalen mellom Gloppen og Jølster. (Foto: Maria Berglund)
Det befant seg 17 passasjerer og 2 sjåfører om bord i bussen som tippet over like før klokken 13 i dag på E39 i Våtedalen mellom Gloppen og Jølster. (Foto: Maria Berglund)

En buss med rundt 20 personer om bord ble rammet av et snøskred på E39 i Våtedalen mellom Gloppen og Jølster ved 13-tiden i ettermiddag. Ingen personer ble skadet i ulykken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): – Akkurat nå har alle passasjerene blitt hentet ut og har blitt fraktet over i en ny buss. Fysisk sett har alle det bra, men det er klart at det var en sjokkartet opplevelse, forteller passasjer Maria Berglund til ABC Nyheter.

Berglund var om bord i bussen som var på vei fra Bergen til Ålesund da den tippet over like før klokken 13 i dag på E39 i Våtedalen mellom Gloppen og Jølster.

Det befant seg 17 passasjerer og 2 sjåfører om bord i bussen.

Ifølge Berglund lå mange av passasjerene og halvsov da det plutselig dundret snø og vind over alt. Trolig ble bussen tatt av trykkbølgen fra et ras da den tippet over og havnet halvveis nede i snøen på siden av veien.

Bussen skal være fra Nor-Way Bussekspress.

– Det er cirka tre ganger mer redningsmannskaper her enn det er passasjerer, så vi føler oss veldig godt ivaretatt kan du si, forteller Berglund til ABC Nyheter.

Er du på stedet eller har bilder fra hendelsen? Tips oss på telefon 08081 eller send mail til tips@abcnyheter.no.

Ifølge NTB er hovedredningssentralen i Sør-Norge ikke involvert i redningsarbeidet.

Våtedalen ligger ved Skei i Sogn og Fjordane, og det er flere bratte fjell i området.

Det var 17 passasjerer og 2 sjåfører om bord i bussen som ble rammet av ras. Foto: Maria Berglund.Det var 17 passasjerer og 2 sjåfører om bord i bussen som ble rammet av ras. Foto: Maria Berglund.

Personvernpolicy