- «Moa» et klart valg bak Carew

KOMPISER: Kjetil Wæhler (t.v,) mener Mohammed «Moa» Abdellaoue (t.h.) må tilbake på landslaget. Her er duoen på trening med landslaget i tyske Frankfurt. (Foto: Scanpix).
KOMPISER: Kjetil Wæhler (t.v,) mener Mohammed «Moa» Abdellaoue (t.h.) må tilbake på landslaget. Her er duoen på trening med landslaget i tyske Frankfurt. (Foto: Scanpix).

Eks-VIF-spiller Kjetil Wæhler er krystallklar på at Mohammed Abdellaoue må tilbake på landslaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO (ABC Nyheter): Den tidligere Vålerengaspilleren Kjetil Wæhler var tilbake på gamle trakter da han overvar serieåpningen mellom Vålerenga og Viking på Ullevaal mandag kveld.

Og sammen med over 12.000 tilskuere fikk Wæhler se at hjemmelagets Mohammed «Moa» Abdellaoue lekte seg på gressteppet og senket Viking nærmest egenhendig.

Nå mener Wæhler at «Moa» må tilbake på landslaget.

- Når han han er på sitt beste, mener jeg han er det klare førstevalget bak John Carew som spiss på landslaget. «Moa» er av topp internasjonal klasse og har kvaliteter som er ekstreme.

- Slik som han spilte i dag, så er det umulig å ikke ta ham med i landslaget, sier Kjetil Wæhler til ABC Nyheter etter VIFs 2-0 seier over Åge Hareides menn på landskamparenaen.

Mohammed Abdellaoue står så langt bokført med fire landskamper for Norge. Sist gang han akslet landslagsstrøya var 1. april 2009 da Finland ble slått 3-2 i en treningskamp på Ullevaal.

Les også: Moas drømmedobbel knekte Viking

- Husker ham sånn

To ganger smalt det på Ullevaal i går og begge gangene var Mohammed Abdellaoue i sentrum. Etter to minutter klinket han til fra 22 meter med høyrebeinet, etter 33 minutter gjorde han det samme, men da fra 27 meter og med venstrebeinet.

Begge gangen limte lærkula seg i nettmaskene bak Rune Almenning Jarstein i Vikingmålet. Den tidligere VIF-stopperen er ikke overrasket over prestasjonene til Abdellaoue.

- Det er slik jeg husker ham fra treningene i Vålerenga. Han har et godt tilslag med begge beina og han er vanskelig å spille mot. I tillegg er han utrolig flink til å dra seg fri fra de som skal markere ham. Han kan skape farligheter helt på egenhånd. En knallspiller på sitt beste.

- «Moa» var den store forskjellen på Vålerenga og Viking i dag, fortsetter Wæhler overfor ABC Nyheter.

Les også: Hareide: - «Moa» var «on fire»

Avhengig av ham

Gårsdagens oppgjør i Oslo var lenge en jevnspilt affære. Selv om Vålerenga allerede etter to minutter tok ledelsen ga Viking på ingen måte opp.

Kjetil Wæhler mener begge lag kan være fornøyde med seriepremièren.

- Selv om Vålerenga tok ledelsen var Viking det beste laget i starten av kampen. Begge lag var friske selv om det er tidlig i sesongen. Men etter 2-0-målet synes jeg Vålerenga hadde kontroll på kampen. Det eneste som overrasket meg noe var hvor defensive Vålerenga til tider opptrådte på hjemmebane.

- Man selvfølgelig ikke trekke noen slutninger etter bare én serierunde, men jeg tror Vålerenga er helt avhengig av at «Moa» lykkes dersom de skal få en god sesong, sier Wæhler, som til daglig spiller for danske Aalborg.

Den robuste midtstopperen er på kun snarvisitt i Oslo for å feire sin egen bursdag. Wæhler fyller 34 år i dag og ville feire dagen sammen med venner og familie i Norge.

Personvernpolicy