- Ni barn dør årlig av omsorgssvikt

– En pasient fortalte helsepersonell at han hadde gjort et overgrep mot et barn, men verken behandlerne eller ledelsen sendte melding om det til barnevernet, forteller direktør Lars E. Hansen i Helsetilsynet til NRK.
– En pasient fortalte helsepersonell at han hadde gjort et overgrep mot et barn, men verken behandlerne eller ledelsen sendte melding om det til barnevernet, forteller direktør Lars E. Hansen i Helsetilsynet til NRK.

Minst ni barn under tre år dør hvert år av omsorgssvikt, ifølge Helsetilsynet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtidig tror tilsynet det kan være store mørketall.

Årsaken er at helsepersonell vet om mishandling, men ikke melder fra.

– Jeg tenker at det er en ukultur. Hvis helsepersonell synes det er ubehagelig å melde fra, og derfor lar være, da gjør man et svik mot disse barna og det er utillatelig, sier direktøren., sier direktør Lars E. Hansen i Helsetilsynet til NRK.

Presidenten i Psykologforeningen, Tor Levin Hofgaard, påpeker at psykologer og psykiatere skal melde fra hvis de får kjennskap til overgrep mot barn, men tror også at helsepersonell kan føle ubehag ved å melde fra.

(©NTB)

Personvernpolicy