«Moas» drømmedobbel knekte Viking

PERFEKT START: Mohammed Abdellaoues to mål i første omgang ga Vålerenga en strålende start på eliteseriesesongen - med tre poeng over Åge Hareides Viking. Foto: Scanpix
PERFEKT START: Mohammed Abdellaoues to mål i første omgang ga Vålerenga en strålende start på eliteseriesesongen - med tre poeng over Åge Hareides Viking. Foto: Scanpix

Andresen vant duellen med Hareide – etter to suverene scoringer av Mohammed Abdellaoue.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kampfakta:

Vålerenga – Viking 2-0 (2-0):

12.167 tilskuere

Mål: 1-0 Mohammed Abdellaoue (2), 2-0 Mohammed Abdellaoue (33).

Dommer: Espen Berntsen, Vang.

Gult kort: Indridi Sigurdsson, Børre Steenslid, Håkon Skogseid, Tommy Høiland, Viking.

Vålerenga (4-3-3): Lars Hirschfeld – Freddy dos Santos, André Muri, Stefan Strandberg, Andreas Nordvik (Birger Madsen fra 72.) – Mohamed Fellah, Kristofer Hæstad, Harmeet Singh – Morten Berre, Mohammed Abdellaoue (Bengt Sæternes fra 81.), Luton Shelton (Mustafa Abdellaoue fra 83.).

Viking (4-3-3): Rune Almenning Jarstein (Artur Kotenko fra 46.) – Håkon Skogseid, Børre Steenslid, Indridi Sigurdsson, Trond Erik Bertelsen – André Danielsen, Tomasz Sokolowski, Birkir Bjarnason – Andreas Ulland Andersen (Joakim Austnes fra 77.), Patrik Ingelsten (Tommy Høiland fra 57.), Alexander Ødegaard.

(NTB)

ULLEVAAL (ABC Nyheter): Vålerenga–Viking 2–0.

På forhånd lå fokuset på Vålerengas hjemmeproblemer, om Hareides Ullevaal-problemer, om Åge mot Martin og gammel landslagshistorie.

Underveis og etterpå lå fokuset på Mohammed «Moa» Abdellaoue, hans drømmekamp og hans to drømmemål som ga Vålerenga en drømmestart på eliteseriesesongen.

Etter å ha fulgt opp interessen fra Sir Alex Ferguson med skuffende seks seriemål i fjor, var den tidligere Skeid-spissen i kveld tilbake der han sluttet i cupfinalen i 2008:

Som en spiss som kan avgjøre viktige kamper på egen hånd.

- Det var deilig å få tre poeng og godt å få to scoringer. Nå er vi i gang, sier Abdellaoue til ABC Nyheter etter kampen.

Les også: Hareide: – «Moa» var «on fire»

Perle 1

De 12.167 store Ullevaal-publikummet rakk ikke å bli kalde før showet var i gang. Halvannet minutt var passert da Moa ble spilt opp 20 meter fra mål, skaffet seg plass med en utmerket førsteberøring og klemte ballen ute i høyre hjørne med høyrebeinet – for «Moa» sin del med det «gale benet».

- Jeg har terpet detaljer i hele vinter, blant annet å skyte med høyre. Det var herlig å kjenne at jeg traff så godt, sa «Moa» om det første målet.

Vålerenga åpnet med forrykende intensitet og entusiasme, personifisert ved pasningsbriljante Mohammed Fellah, men Viking brukte ikke mange minutter på å overta dominansen.

De etablerte spillet på vertenes halvdel, var bare en redning på streken fra å utligne. Men de hadde ikke det Vålerenga hadde.

Et enmannsangrep.

Viking-trener Åge Hareide var en skuffet herremann etter kampen. Nå skal laget trene avslutninger hjemme i Stavanger.

- Vi blir for puslete i for mange deler av spillet. Vi hang godt med spillemessig i første omgang, men er for unøyaktige og tannløse fremover. I andre omgang har vi ikke den samme intensiteten noe jeg mener banen må ta en del av skylden for. Spillerne ble etter hvert litt redde for å gjøre feil, sa Hareide til ABC Nyheter etter oppgjøret.

Om Abdellaoues to mål sa den tidligere landslagstreneren følgende:

- Bare fantastisk. Man kan ikke gardere seg mot slike scoringer. Rune var sjanseløs på begge.

Perle 2

Etter 33 minutter malte Mohammed Abdellaoue kunst igjen – på nivået høyere enn ved ledermålet.

Fellah spilte ham opp i mellomrommet, og så avsluttet han som om han var Arjen Robben og spilte Champions League. Med en venstrebeinsbanan, limt oppe i det venstre krysset: 2–0.

- Viking var best i banespillet i første omgang, men vi var mer effektive. Vi ble litt preget av at vi fikk det tidlige målet, kanskje litt for opptatt av å forsvare ledelsen. I annen omgang var vi bedre. Alt i alt bra, men det er mye å ta tak i, sier Martin Andresen til ABC Nyheter.

Om Vålerenga – Moa ekskludert – ikke storspilte før pause, så viste de klare tendenser etter, som da firma Moa/Fellah dro i gang igjen etter en drøy time. Moa driblet av to forsvarere, trillet til Fellah og fikk et gjennombruddshælspark i retur, men Artur Kotenko, som kom inn for en ryggskadet Jarstein i pausen, stanset avslutningen.

Viking maktet aldri å etablere et trykk som varslet snuoperasjon og VIF-kollaps i sluttminuttene.

Martin: – Vi er bedre enn i fjor

Vikings beste for kvelden, midtbanejernet Tomasz Sokolowski, mente kampen godt kunne endte annerledes.

- Det var en merkelig kamp. Vi er gode og er kanskje best i første omgang, men å komme bak med ett mål så tidlig er vanskelig. Men tross tapet er det mye positivt å ta med seg. Vi har god flyt og blir ikke stresset selv om vi kommer under. Personling er jeg fornøyd med eget spill, men det hjelper lite så lenge vi taper, sa Sokolowski etter matchen.

Og dermed kunne Martin Andresen smile over å ha slått en av medaljekandidatene i debuten til Åge Hareide, mannen som gjorde ham til kaptein på landslaget, hans gamle mentor.

Av optimistisk anlagte Vålerenga-fans vil det kanskje tolkes som et varsel om at Ullevaal kan bli et hyggeligere sted å være enn de siste sesongene. I fjor var bare Lyn og Bodø/Glimt dårligere enn «Oslos stolthet» på eget gress, og ingen andre enn Lyn og VIF tapte flere hjemmekamper enn de vant.

- Vi er bedre enn i fjor, men med så mange unge spillere kommer vi til å variere. Det handler om å være så stabile som mulig, sier Martin Andresen.

Les mer om Eliteserien her

Personvernpolicy