Refser forbundets vurderinger

SNØKAOS: Rosenborg og Molde serieåpnet i snøstorm. Driftsjefen ved Aker stadion i Molde mener NFF sterkere bør vurdere hvor serieåpningene for fremtiden skal går. (Foto: Scanpix).
SNØKAOS: Rosenborg og Molde serieåpnet i snøstorm. Driftsjefen ved Aker stadion i Molde mener NFF sterkere bør vurdere hvor serieåpningene for fremtiden skal går. (Foto: Scanpix).

Driftsjefen ved Aker stadion i Molde stiller seg uforstående til NFFs vurderinger av hvilke arenaer som ble brukt i åpningsrunden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Underlag i Eliteserien

Disse klubbene harkunstgress som underlag:
Odd Grenland
Stabæk
Strømsgodset
Hønefoss
Kongsvinger
Tromsø
Aalesund

Disse klubbene harnaturgress som underlag:
Vålerenga
Lillestrøm
Viking
Molde
Sandefjord
Haugesund
Brann
Rosenborg
Start

OSLO (ABC Nyheter): - Det er klart, skulle vi få én meter med snø så sliter vi kraftig. Det vil ikke være bra. Men så vidt meg bekjent er det ikke tilfellet, sa driftssjefen ved Aker stadion i Molde, Aadne Orvik, til ABC Nyheter før søndagens kamp mellom Molde og Rosenborg.

Les også: Bare snø kan velte seriestarten

- Telenor Arena stod ubrukt?

Men både før, under og etter toppkampen mot trønderne, lavet snøen ned i rosenes by.

Nå ber MFKs Orvik Norges fotballforbund om å se nærmere på oppsettet i den første serierunden dersom man opprettholder systemet med 16 lag i Eliteserien.

- Det er klart at NFF i sterkere grad må se på hvor kampene i de første rundene spilles. Jeg stiller meg blant annet meget uforstående til at Telenor Arena (Stabæks hjemmearena red. anm.) stod ubrukt under serieåpningen.

- Det er jo en grunn til at man ha lagt kunstgress rundtom i landet, sier Orvik til ABC Nyheter i dag.

VIFs manager Martin Andresen sa til NTB på fredag at det nærmest er uforståelig at Stabæks innendørshall ikke ble tatt i bruk i helgen.

- Det at vi spiller på hjemmebane når vi har lagt nytt gress på Ullevaal, mens på Fornebu hvor de har eneste arena med tak, står det tomt. Det finnes det ikke mening i. En må bruke hodet litt der, så går dette fint, sa Andresen.

Selv om det ikke ble spilt eliteseriefotball i Telenor Arena var det likevel aktivitet i hallen. I helgen ble det arrangert treningskamper for yngre lag.

Les også: Svenskene ga Rosenborg en drømmestart

Syv av 16

Syv av årets 16 lag i Eliteserien har kunstgress som underlag på sine hjemmebaner, men av de første åtte kampene ble bare fire kunstgressarenaer tatt i bruk (Odd Grenland, Aalesund, Strømsgodset og Tromsø).

Også Kongsvinger, Stabæk og Hønefoss har kunstig underlag, men alle disse lagene fikk tildelt bortekamp i åpningsrunden.

Stabæk måtte sågar reise til Skien for å møte Odd Grenland.

- Det er jo åtte kamper hver runde så alle kampene kan jo ikke spilles på kunstgress, men at noen står ubrukte er jo veldig rart, sier Orvik.

Slik jobbet banemannskapet under gårsdagens kamp mellom Molde og RBK.Slik jobbet banemannskapet under gårsdagens kamp mellom Molde og RBK.

I kveld møtes Vålerenga og Viking i Oslo. VIF-Andresen mener kampen burde vært spilt i Stavanger på grunn av de klimatiske forskjellene mellom Øst- og Vestlandet.

Orvik støtter Andresen i det.

- Det er vanligvis litt forskjell i værforholdene så den ene kampen som må gå på naturgress, bør gå der hvor man i utgangspunktet har best sjanse for gode forhold, mener Orvik.

Les også: 26.000 tomme seter

Gikk bra

Under gårsdagens TV-sendte toppkamp var det til tider svært vanskelig å se den gule ballen på det etter hvert så hvite underlaget.

Men selv om det snødde kampen igjennom sier Orvik at banen unngikk de verste skadene.

- Jeg mente det var forsvarlig å gjennomføre gårsdagens kamp. Det største problemet i går var ikke selve underlaget, men sikten for spillerne.

Man skulle nesten tro at gresset på Aker stadion ble totalvrak etter 90 minutter med fotball, men Orvik bedyrer at banen unngikk større sårskader.

- Akkurat nå så ligger banen «hvit og fin» her ute, og vi tror ikke den har tatt nevneverdig skade av gårsdagens kamp. Med gårsdagens forhold, sett under ett, så kunne dette endt mye verre, sier Orvik til ABC Nyheter.

Les mer om Eliteserien her

Personvernpolicy