- Liket er borte

Liket av James Brown, som døde 73 år gammel i julen 2006, skal angivelig ha blitt stjålet, hevder en av hans døtre. Foto: Jeff Christensen (AP Photo/Scanpix)
Liket av James Brown, som døde 73 år gammel i julen 2006, skal angivelig ha blitt stjålet, hevder en av hans døtre. Foto: Jeff Christensen (AP Photo/Scanpix)

Noen har stjålet James Brown, ifølge datter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): - Min pappas kropp er forsvunnet, klager datteren LaRhonda Pettit til avisen The Daily Mirror. Hun hevder at noen har stjålet soulkongens lik.

James Browns lik ble lagt i en krypt etter hans død, første juledag i 2006. Liket har siden blitt oppbevart hos en av Browns øvrige døtre, Deanna, i South Carolina. Liket har vært oppbevart mens et mausoleum har blitt bygget med tanke på å reise et offentlig minnesmerke over den avdøde soulmusikeren.

Ble nektet obduksjon

Pettit sier videre at hun er blitt nektet muligheten til en obduksjon av liket for å oppklare hva som var den egentlige årsaken til Browns død.

- Min fars kropp er forsvunnet. Jeg har ingen anelse om hvor det har tatt veien, men det trenger jeg å vite, forklarer den nå 48 år gamle datteren.

- Jeg er overbevist om at det er noe mistenkelig ved dødsfallet hans og jeg ønsker at de ansvarlige skal ta sin straff. Den eneste måten å få gjort det på er å grave opp liket for å ta en obduksjon. Jeg kan ikke forstå hvorfor dette aldri ble gjort, understreker hun.

Hjertefeil

James Brown døde på sykehuset Emory Crawford Long Hospital i Atlanta i staten Georgia 25. desember 2006. Ifølge dødsattesten døde musikeren av en kongestiv hjertefeil i kombinasjon med lungebetennelse. James Brown ble for øvrig diagnosert med diabetes på et tidlig stadie i livet, og han har senere vært gjennom en vellykket operasjon for prostatakreft.

Mens han levde ble James Brown betegnet som den mest hardtarbeidende personen i showbusiness.

DNA-identifisert

LaRhonda Pettit er ett av minst tre «uekte» barn av soulkongen. Hun dukket opp etter hans død med påstand om å være Browns kjærlighetsbarn etter en affære han skal ha hatt med moren på begynnelsen av 60-tallet.

Pettits tilknytning til James Brown har vært bestridt, og hun var heller ikke oppført som slektning i testamentet, men er den eneste av de såkalte kjærlighetsbarna som har blitt identifisert gjennom DNA-test.

James Brown var gift fire ganger, og etterlot seg gjennom disse ekteskapene ellers fem sønner og fire døtre.

Personvernpolicy