Granatangrep i Bangkok

OPPSTILLING: Demonstrasjonene i Thailand tiltar i styrke. Foto: Scanpix.
OPPSTILLING: Demonstrasjonene i Thailand tiltar i styrke. Foto: Scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

To soldater skadd etter at demonstranter kastet granater.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Titusener av demonstranter har omringet en militærleir i Bangkok. Samtidig ble to soldater skadd da demonstranter angrep en annen base med granater, melder AFP.

Klokken halv to lokal tid mandag ettermiddag ble det skutt fire granater mot en militærbase i sentrum av hovedstaden. En soldat ble skadet i armen, mens en annen fikk splinter i mageregionen, ifølge oberstløytnat Sunsern Kaewkumnerd.

- I utgangspunktet tror vi at granatene ble skutt fra en bil. Vi har ingen informasjon om antatte gjerningsmen, sier Kaewkumnerd. To av granatene, som ble avfyrt med en M-79-granatkaster, eksploderte ikke.

Soldatene, to menn på henholdsvis 23 og 49 år, ble innlagt på det militære King Mongkut-sykehuset. Ifølge meldinger skal tilstanden ikke være livstruende for noen av dem.

Første voldstilfelle

Hendelsen skjedde mens store grupper med rødkledde demonstranter forlot plassen sin foran 11. infanteribase i den nordlige delen av Bangkok, hvor regjeringen har gjemt seg.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Angrepet mandag var det første voldelige tilsnittet til demonstrasjonene siden støttespillere til den korrupsjonsdømte Thaksin Shinawatra samlet seg i hovedstaden for å kreve øyeblikkelige nyvalg.

Statsminister Amhisit Vajjajiva har nå gitt ordre om å tilskjerpe sikkerhetstiltakene i hovedstaden. Talsmann Panitan Wattanayagorn sier at de vil gjøre sitt beste for å arrestere gjerningsmennene.

50.000 sikkerhetsfolk i Bangkok

Rødskjortene insisterer på at de vil avstå fra vold, men myndighetene har sendt ut 50.000 sikkerhetsstyrker utover hele Bangkok og de omkringliggende provinsene.

Abhisit, som sist uke advarte mot at det ville bli bråk og sabotasjer av demonstrasjonene, har forkastet et ultimatum fra rødskjortene, som sier at demonstrasjonene bare vil tilta i styrke inntil han gir seg, og utlyser nyvalg.

Lederen av demonstrantene, Veera Musikapong, sa at de vil trekke seg tilbake fra militærbasene, for å flytte demonstrasjonene til det historiske kvarteret i sentrum, etter at Abhisit nektet å etterkomme kravene deres.