Floppet i premierehelgen

Til tross for gode anmeldelser og mye oppmerksomhet i media ville ikke mer enn 8500 se filmen «En helt vanlig dag på jobben» premierehelga. (Foto: Filmweb.no.)
Til tross for gode anmeldelser og mye oppmerksomhet i media ville ikke mer enn 8500 se filmen «En helt vanlig dag på jobben» premierehelga. (Foto: Filmweb.no.)

Få ville se og høre «En helt vanlig dag på jobben» premierehelgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Til tross for gode kritikker og stor oppmerksomhet i media floppet «En helt vanlig dag på jobben» premierehelgen.

Bare drøyt 8500 nordmenn så filmen i løpet av de tre første dagene. Den plasserte seg dermed på femteplass over helgens mest sette filmer.

Til sammenligning fikk Alice in Wonderland 41.135.

Åge Hoffart, leder for distribusjonen i SF Norge er skuffet over det dårlige besøkstallet.

- Ja, dette er langt lavere enn hva vi hadde ønsket. Vi trodde flere ville se filmen ettersom den har fått gode anmeldelser og mye omtale i media. Det er dessuten en god film med flotte skuespillerprestasjoner som hadde fortjent bedre, forteller han til ABC Nyheter.

«En helt vanlig dag på jobben» skal nå settes opp i mindre saler.

Hoffart er imidlertid uenig i at filmen har floppet.

– Vi synes det er skuffende, men vi vil ikke bruke ordet flopp. Det var jo bortimot 10.000 som så filmen premierehelga og filmen skal gå i mange flere uker.

Faller mellom to stoler

En helt vanlig dag på jobben» hadde et totalbudsjett på 17,5 millioner kroner og er satt opp på litt over 50 kinoer i Norge.

Hoffart synes det er vanskelig å spekulere i hva den manglende oppslutningen skyldes.

– Vi har diskutert dette litt, og tror kanskje det kan skyldes at de som kjøper Se og Hør i utgangspunktet ikke vil se en film som er såpass kritisk. Samtidig kan det være at de som ikke kjøper Se og Hør ikke tror at dette er en film for dem.

– Kan man si at filmen dermed faller mellom to publikumsstoler?


– Ja, man kan kanskje si det. Det kan se sånn ut.

Ifølge Åge Hoffart skal SF Norge i dag sette seg ned med produsent og representanter for kinoene for å foreta en analyse og finne ut hva som kan gjøres for at filmen skal få et høyere besøkstall.

Gode anmeldelser

Filmen «En helt vanlig dag på jobben», som er basert på forfatter og journalist Håvard Melnæs opplevelser som kjendisreporter i Se og Hør, har fått god mottakelse av landets filmkritikere.

Av ABC Nyheter fikk filmen terningkast 5.

I anmeldelsen het det blant annet at Ingar Helge Gimle gjør en av de mest rørende prestasjonene anmelderen noengang har sett på norsk film som Sven O. Høiby. Han portretterer alkoholikeren, mediaklovnen og den ærverdige gamle herren med perfekt balansekunst.

«Tross feil og mangler anbefaler jeg «En helt vanlig dag på jobben» til alle som leser Se og Hør, og alle som ikke gjør det,» het det i anmelderen.

Personvernpolicy