Dansk aktivist dømt for støtte til terrorbevegelser

Patrick MacManus (65), leder i den danske foreningen Oprør, er dømt til seks måneders betinget fengsel for pengestøtte til to terrororganisasjoner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Københavns Byrett har samtidig dømt MacManus til å betale saksomkostninger på 55.000 danske kroner, skriver avisa Politiken.

Danmarks tidligere justisminister og nåværende utenriksminister Lene Espersen avgjorde i 2006 at MacManus skulle tiltales for økonomisk støtte til terrorvirksomhet.

MacManus er talsmann for Oprør, en forening som ble stiftet i 2004, og som fikk stor oppmerksomhet etter at den arrangerte en støttefest for å samle inn penger til den colombianske geriljabevegelsen FARC og den palestinske bevegelsen PFLP. Begge er oppført på EUs terrorliste.

MacManus hevder selv at pengeoverføringene aldri fant sted. Han sier det kun var snakk om et humoristisk politisk stunt som var ment å skape debatt om nye terrorloven som ble innført i Danmark i 2002.

Påtalemyndigheten hevder på sin side at dette er ren løgn, men det finnes ingen konkrete beviser for at noen pengeoverføring virkelig fant sted. (©NTB)

Personvernpolicy