Myklebust åpnet målfesten i eliteserien

Magnus Myklebust sender Odd opp i 1-0 ledelse under eliteseriekampen mellom Odd Grenland og Stabæk på Skagerak arena i Skien søndag kveld. Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix

Odd Grenland-spiller Magnus Myklebust (24) åpnet søndag fotballfesten mot Stabæk med tidenes tidligste eliteseriemål.

Selv med ulykkestallet 13 på ryggen, opplevde Myklebust lykken i sin Odd-debut. Tre minutter tok det før den tidligere Lillestrøm-spilleren sendte ballen i nota.

Årets første eliteseriekamp mellom Brann og Haugesund lørdag endte målløs. Dermed kom sesongens første fulltreffer på dagen ett år etter fjorårets jomfrumål.

Les alt om kampen: Keeperhelten stanset Brann

I fjor fikk Arild Sundgot æren av å sette første ball i nota. Etter 54 minutter scoret Lillestrøm-spissen i serieåpningen 14. mars mot Stabæk. Ti minutter senere utlignet den gang Palmi Rafn Palmason og fastsatte resultatet til 1-1.

Det ble scoret 697 mål i eliteserien i fjor. I første runde 2009 ble det gjort 23 mål.

ABC Nyheter har, tradisjonen tro, tippet eliteserie-tabellen også i år.